Hozzászólások 0

Közösségi vevő – angol értékesítés

Tisztelt Szakértő! Cégünk és lengyel partnere között kereskedelmi szerződés kötése van tervben, mely alapján a lengyel partner cégünk belföldi telephelyéről történő átvétellel (FCA) vásárol terméket, melyet közvetlenül Angliába szállítana. A lengyel cég tájékoztatása alapján a szállítmányt Magyarországról közvetlenül Angliába fuvarozza, a kilépő vámkezelést a lengyel cég saját nevében, Magyarországon szeretné megvalósítani. A partner közösségen belüli értékesítésről, fordított adózás alkalmazásával szeretne számlát kapni. Véleményem szerint ez nem megoldható, hiszen a fentebb felvázolt értékesítés nem felel meg a közösségi értékesítés feltételeinek. Álláspontom szerint, amennyiben a szerződés ilyen feltételekkel kerülne megkötésre, úgy a lengyel cégnek magyar adószámot kell igényelnie, és cégünk belföldi értékesítésként, áfa felszámításával tud részére számlázni. Az alábbi kérdésekre kérem szíves válaszukat: 1.) A fenti értelmezés helytálló-e, és valóban áfa felszámításával értékesíthetünk a partnernek? 2.) Amennyiben a kilépő vámkezelést feladóként a mi cégünk végezné, úgy, hogy a fuvarozás feladata továbbra is a lengyel vevő feladata, úgy van-e mód áfa felszámítása nélküli export értékesítés számlázására a lengyel partnerünk felé? Egyáltalán megoldható-e ilyen konstrukció? 3.) Van-e egyéb lehetőség a szerződéses feltételek kialakítására, amely alapján a lengyel cég felé export vagy közösségi értékesítés szerinti fordított áfa megállapításával számlázhatnánk? Válaszukat köszönve, üdv.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close