• Simonvárosné Szilágyi Beáta Katalin
Hozzászólások 0

Különbözeti adózás közösségen belüli beszerzés és import esetén

Tisztelt Szakértő! Viszonteladóként alkalmazzuk az Áfa tv. XVI/2 rendelkezéseit. Az alábbi kérdésekben szeretném a segítségüket kérni: – alkalmazható-e az Áfa tv. XVI. szakaszában található speciális szabályozás használt játékszoftver (CD megjelenési formában) termékkör esetében? Ezen termékek beszerzése általában nem adóalany magánszemélyektől és olyan belföldi viszonteladóktól történne, akik szintén alkalmazzák a különbözeti adózást. – Jól gondolom-e, hogy használt termékek (pl. játékkonzolok és a már említett játékszoftverek) közösségen belülről történő beszerzése esetén a közösségi adóalany által kiállított bizonylatot nem kell az áfabevallásban (14, 69 sor) és az A60-as bevallásban szerepeltetni? – A brexit kapcsán merült fel, hogy használt termékek harmadik országból történő beszerzése esetén alkalmazható-e egyáltalán a különbözeti adózás? Miként kell helyesen eljárni használt termékek harmadik országból történő importálása során az áfa megállapítását illetően? Azt gondolom, hogy kivetésre kerül az importáfa, de megilleti-e a gazdálkodót az ehhez kapcsolódó levonási jog? Úgy véljük, a vámeljárás során nem releváns, hogy használt vagy ’új’ termék behozataláról van-e szó. Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close