Hozzászólások 0

Kata, alanyi adómentes időarányos év közbeni limit átlépése, ez utáni számlákkal teendők, továbbiak

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozásomat 2020. szeptember 1-jén kezdtem. Azonban az időarányos 12 milliós értékhatárt túlléptem már novemberben. Ami 4 millió forint lett volna az én esetemben. A problémám az, hogy ezután is készültek még számlák alanyi adómentesként év végéig, mivel ezzel január elején szembesültem, hogy a 12 milliós keret időarányos. Kérdésem az lenne, hogy ez esetben milyen szankciókra számíthatok, miként tudnám rendbehozni a hibát? Azt biztosan tudom, hogy a túllépet összegről meg kell fizetnem a 40 százalékos adót. Ami nem világos, hogy az összes számla, ami a túllépéstől számított azt vissza kell sztornózni és áfásan kiállítani, majd megfizetni az áfát is? Vagy módosító számlát küldeni? Vagy ezen számlákkal ilyenkor mi a teendőm? Hogyan tudom rendbe tenni? Ami még probléma, hogy mostmár tudom, hogy az átlépés után be kellet volna jelentenem az áfakörbe lépést, ez ma történt meg, még várjuk a választ. Ha kapok új adószámot, majd vállalkozói bankszámlaszámot, ebben az esetben a sztornó számlát már az új adószámmal megírhatom? Szeretném megoldani a helyzetet, vállalom természetesen a következményeket és be is fizetem amit kell, csak szeretnék pontos segítséget kérni, hogy mit kell tennem.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close