• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Gyűjtőszámla, számlázás

Tisztelt Szakértő! X Kft. klímaszereléssel, -karbantartással foglalkozik, valamint egyéb javítások, felújítások elvégzésével üzletekben, plázákban. Ezeket a munkákat alvállalkozókkal végeztetik. A munka elvégzése után az alvállalkozó munkalapot állít ki amit az adott helyen leigazolnak neki, majd beküldi ellenőrzésre a kft.-hez. Előfordul, hogy még ezután a megbízó céggel is egyeztetni kell, hogy valóban el lett-e végezve a munka, anyaghasználatot ellenőrizni kell. Általában a munka elvégzésétől számítva kb. egy héten belül kerül be a munkalap a kft.-hez, ezután történik az ellenőrzés, elfogadás és utána lehetne az elvégzett munkát kiszámlázni. A munka elvégzésétől számított kb. 15 napon belül történik meg a folyamat. Eddig a hónap utolsó napjára volt számlázva a teljesítés. Most gyűjtőszámlát állít ki a kft. szerződés szerint. A probléma a hónap végén elvégzett munkákkal van, már ki kellene állítani a számlát (a 8 nap miatt), de még nincs leigazolva a munka. Mi a teendő ebben az esetben, mi a megoldás? Az utolsó munkától számított 8 napon belül nem tudnak számlázni. Ha az adott hónapban elvégzett munkák közül az utolsó például 28-ára esik, akkor a számlán a teljesítési dátum a hónap utolsó napja vagy 28-a? A számlázó csak úgy számláz, hogy be kell írni a teljesítési dátumot, mivel gyűjtőszámla, így a tételeknél is fel van tüntetve a teljesítés dátuma. Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close