• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Tehergépjármű átalakítása

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném szakértő válaszukat kérni: egy normál áfakörös társaság vásárolt egy FIAT Ducato gépjárművet. A számlán 8704-es vtsz szerepelt, a szállítható személyek száma 2 fő, az együttes tömeg a forgalmi engedély szerint 3500 kilogramm A vásárláskor az áfa visszaigénylésre került. Anélkül, hogy az autót használatba vették volna, azt átalakították, az átminősítés megtörtént. Az új forgalmi engedély szerint a besorolása személygépkocsi, az utasok száma vezetővel együtt 6 fő. A beszerzés célja túlnyomórészt, de nem kizárólagosan bérbeadás. Vagyis a cég évi 1-2 alkalommal használná csupán saját célra, azon kívül egy másik társaságnak adná bérbe úgy, hogy a költségeket (biztosítás, szervízdíj, üzemanyag) a bérbeadó cég viseli. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben milyen áfafizetési/levonási kötelezettségek/lehetőségek merülnek fel adott gépjármű esetében, illetve hogy cégautóadó szempontjából minek minősül az autó? Köszönettel: Eszter


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close