• Hudák Erzsébet
Hozzászólások 0

Online számlaadat-szolgáltatás

Tisztelt Szakértő! Fogorvosi cég több egészségpénztárral is szerződésben áll, amely szerint a kezelés díját az egészségpénztárak utalják közvetlenül a fogorvosi cégnek, heti elszámolással. Tehát az online kibocsátott számlák vevő oldalán szerepeltetjük az egészségpénztár nevét címét, az adószám első 8 számjegyét (enélkül be sem fogadnák), és alatta a páciens adatait és pénztári tagszámát. A kérdés, hogy melyik a helyes: bemegy a NAV-hoz a számla, vagy ha nem – azzal az érvvel, hogy a szolgáltatás igénybevevője magánszemély. Bár ez akkor is igaz, ha egy kft. vagy más adószámos szervezet nevére kérik a számlát, ott is nyilván a magánszemély veszi igénybe, mégis ott egyértelműen be kell küldeni a számlát. Van-e az egészségpénztári számlák adatszolgáltatási ügyében PM állásfoglalás, illetve önöknek mi az álláspontjuk? A mi számlázóprogramunk egyenlőre beküldi ezeket a számlákat, de lehet, hogy ebből baj lesz. (Ha nem küldjük, akkor meg abból lehet). Válaszukat előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close