Hozzászólások 0

Kiskereskedelmi adó

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk fő tevékenysége a 45.1 ágazatba tartozó gépjármű-kereskedelem. A kiskereskedelmi adó alapjának pontos megállapításához szeretnénk segítséget kérni. Az alábbi ügyletek adóalapba tartozónak minősülnek, vagy nagykereskedelmi tevékenységként értelmezhetők? 1. EU-n belüli és harmadik országba irányuló, gépjármű kereskedésnek történő értékesítés, 2. a magánszemélyek részére zárt végű pénzügyi lízingszerződéssel lízingbe adott gépjármű értékesítés, 3. a flottaszerződések keretében, a finanszírozó pénzintézet közbeiktatásával értékesített gépjárművek (10/100 db) eladása, 4. a használtautó-kereskedőkön keresztül történő flottás és egyedi értékesítés. Hogyan értelmezzük a törvény azon előírását, amely szerint az adóalapba tartozik a kiskereskedelmi forgalomban eladásra szánt áru szállítója által az adóalanynak adott engedmény összege? (A számlával kapott engedmény elábé/készlet értéket csökkent, az utólag, nem számlával kapott engedményt egyéb bevételként könyveljük). Ezek az engedmények növelik a kiskereskedelmi adó alapját? (Csak a kiskereskedelmi értékesítéshez kapcsolódó vagy az összes?) A kapcsolt vállalkozások adatait csak abban az esetben kell összevontan kezelni, ha a vonatkozó kormányrendelet kihirdetését követően szétválással, kiválással jöttek létre. A rendelet kihirdetésekor már kapcsolt vállalkozásként működők adatait nem kell összevonni, külön-külön kell az adóalapot megállapítani. Jól értelmezzük az előírást? Tisztelettel: B. Anikó és Ilona


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close