• Nagy nagysandorne
Hozzászólások 0

Napenergia-termelés visszatérítése

Családi házamra napelemet telepítettem saját célú energiatermelésre. Az energiaszolgáltatóval szerződést kötöttem, oda-vissza felhasználásra. Most, az éves felhasználás elszámolásakor részemre pénzbeli visszatérítés keletkezik. Nyilatkozatot kell tennem, hogy a kapott összeget milyen adóelőleg-elszámolás alapján kérem. Főállású őstermelő (kistermelő) vagyok. Tételes költségelszámolást alkalmazok. Negyedéves tb-bevallásom van. Kérdésem: a nyilatkozat több lehetőséget felkínál. Melyik pontot kell bejelölni? 1. Önálló tevékenységből származó bevétel adóelőlegének megállapítása során 10%-os költséghányad alkalmazását kérem, vagy a bevételből …… Ft felmerülő, elismert költség levonását kérem. 2. Az önélló tevékenységemre tekintettel kapott költségtérítés adóelőlegének megállapítása során a 10%-os költség hányad alkalmazását kérem, vagy a bevételből …..Ft elismert költség levonását kérem. 3. A nem önálló tevékenységre tekintettel kapott költségtérítés adóelőlegének megállapítása során a bevételből..... Ft felmerülő elismert költség levonását kérem. 4. Az adóelőleg megállapítása során az igazolás nélkül elszámolható költség levonását kérem: A. az önálló tevékenységemre tekintettel kapott költségtérítés összegéből, B a nem önálló tevékenységre tekintettel kapott költségtérítés összegéből. 2020-ra nincs számlám, hiszen 2019-ben történt a beruházás. Köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close