Hozzászólások 0

Export számla

Tisztelt Szakértő ! EU-n belüli és EU-n kívüli termék értékesítése esetén milyen szöveget kell a számlára írni? Ezzel kapcsolatban sehol nem találtam egyértelmű választ. Jól gondolom-e, hogy EU- belüli termék értékesítése esetén (a vevő közösségi adószámmal rendelkezik a saját országában) az alábbi szöveget kell a számlára ráírni: "az áfatörvény 89. §-a alapján mentes az adó alól, az áfafizetésére a vevő kötelezett", illetve az EU-n kívüli értékesítés esetén helyes-e az alábbi szöveg: "az áfatörvény 98. §-a alapján mentes az adó alól, az áfafizetésére a vevő kötelezett"? több helyen olvastam, hogy a "fordított adózás" szöveget is rá kell írni a számlára az előbbi szövegen kívül az EU-n kívüli értékesítés esetén. Abban kérném még a segítségét, hogy a fenti két értékesítés "adómentes" vagy "áfa területi hatályán kívüli", mert a számlázó programban létezik EU-n belüli értékesítés, EU-n kívüli értékesítés és áfa területi hatályán kívüli értékesítés az áfakód kiválasztása során. Számomra zavaró, mert volt olyan cikk, amiben az EU-n belüli értékesítésre azt írták, hogy áfa területi hatályán kívüli értékesítés. Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close