• FOLTINÉ VORÁK MARGIT
Hozzászólások 0

Katás bevétel

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témába szeretnék kikérni szakértői véleményét! Katás egyéni vállalkozó (fogorvos) NEAK-kal finanszírozási szerződése van. A finanszírozási szerződésnek megfelelően minden hónapban azonos összeget "rezsitámogatás " címén kap. Havonta a rezsitámogatásról bizonylatokat beküldeni nem kell, de a kapott támogatási összegekből finanszírozó költségekről számla, és bizonylati megőrzési kötelezettsége van. (A finanszírozó részéről bármikor ellenőrizhető.) A többi bevételt „fogorvosi alapellátást finanszírozása, fogorvosi alapellátás teljesítési díj, jogviszony ellenőrzési díj” címén kapja. Ezeket az összegeket katás bevételként könyvelem. A szolgáltató havonta elszámolást küld a finanszírozónak, mely alapján a finanszírozó pénzforgalmi kimutatást küld a vállalkozónak, és ez alapján történik a bevételek utalása . A kérdésem az lenne, hogy a rezsitámogatás címen kapott összeg katás bevételnek minősül-e? Vagy jól értelmezem, hogy a „ Kisadózókról szóló törvény a költségek fedezetére vagy fejlesztési célból adott támogatást nem tekinti bevételnek [2. § (12) bekezdés f. pontja]?. Köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel:


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close