• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Készlet, tárgyi eszköz átvitele új vállalkozásba

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésekkel fordulok önhöz: Egyéni vállalkozóként kezdtem tevékenységemet, most más tevékenységgel kibővítve létrehoztunk egy bt.-t. a) Egyéni vállalkozóként nyitottam egy gyermekruhaüzletet, ahol külföldi gyártótól megvásárolt márkás ruhákat értékesítek. A ruhákat fordított adózású számlával szereztem be közösségen belülről. Most a meglévő, még el nem adott ruhákat vinnénk át (kb. 2 millió forint érték) a bt.-be, mivel az üzlet is átkerült a bt. üzemeltetésébe. A meglévő készletet hogy tudjuk átvinni és milyen költségvonzata lesz? b) Egyéni vállalkozóként vettem egy laptopot, bútort, amelyet most már a bt.-ben fogunk használni. Ezeket is el kell adnom a saját bt.-mnek, vagy mi a teendőnk? c) Az egyéni vállalkozóként használt autót milyen feltételekkel tudjuk a cégbe bevinni, és ennek mi a költsége? Vagy jobban járunk, ha béreljük a kültagtól? Az első két pontban szereplő esetben, ha meg kell vennie a bt.-nek a készletet és tárgyi eszközöket, az ebből származó áfafizetés magas lenne, vagy van költségbarátabb megoldás is, csak mi nem tudunk róla? Várom válaszukat. Üdvözlettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close