További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Alvállalkozói teljesítmény jogosságának megállapítása

Vállalkozásunk az építőipari szektorban működik. Fővállalkozóként köt vállalkozói szerződést megrendelőivel. Munkánkat alvállalkozók igénybevételével végezzük. Az alvállalkozói teljesítéseket akkor vonjuk le az iparűzési adó alapjából, ha társaságunk rendelkezik írásban kötött Ptk. szerinti vállalkozási szerződéssel mind megrendelőjével, mind alvállalkozójával szemben. Azonban az a speciális eset merült fel egy adott munka során, hogy bizonyos szolgáltatásokat (például: területőrzés, daruk használatának biztosítása, anyagmozgatás stb.) magától a megrendelőtől vesszük igénybe, melyet a megrendelő le is számláz társaságunknak. Ezen költségek viszont beépítésre kerültek az adott megbízás fővállalkozói költségvetésbe, melyet természetesen megrendelő elfogadott. Ezen megállapodások jelenleg egy, a megrendelői szerződésben vannak belefoglalva és nem vettük bele az alvállalkozói teljesítményekbe. Felmerült, hogy, ha a megrendelő külön vállalkozói szerződést kötne társaságunkkal ezen szolgáltatások igénybe vételéről, akkor tekinthetők-e ezen igénybevett szolgáltatások alvállalkozói teljesítményeknek?


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X