Hozzászólások 0

Közösségi finanszírozás

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy belföldi székhelyű kft. Közösségi finanszírozással tervezi fedezni társasjáték-fejlesztési projektje költségeit. A konstrukció lényege a következő: – a finanszírozási ciklus időszakában az interneten szervezett jelentkezők (belföldi, EU-beli és harmadik országbeli magánszemélyek és/vagy cégek) bizonyos összegű pénzt fizetnek egy közösségi finanszírozás szervezésére szakosodott külföldi internetes cégnek (bonyolítónak), aki ezeket az összegeket összegyűjti – a befizetett összegek fejében a projektben kifejlesztett társasjátékot és kapcsolódó tárgyakat kapnak a jelentkezők, de csak a projekt gyártási szakaszának végeztével, adott esetben a pénz befizetését követő üzleti évben. – a bonyolító a projekt fejlesztésével párhuzamosan, bizonyos mérföldköveknél meghatározott összegeket fog kifizetni az összegyűjtött pénzből ügyfelünknek a költségek fedezésére. A bonyolító által átutalt összegeknél nem különíthető el, mely magánszemélyek–cégek befizetése került továbbutalásra. – a bonyolító a beszedett összegek bizonyos százalékát szervezési díjként visszatartja. Konkrét kérdéseink: – a projekt fejlesztési részében hogyan kell számvitelileg kezelnünk a bonyolító által utalt összegeket? – hogyan viselkednek ezek az összegek az áfa szempontjából a) kiutaláskor, azaz amikor a bonyolító az általa összegyűjtött összegek meghatározott részét átutalja b) a projekt gyártási szakaszának végeztével , amikor az elkészült termékek átadásra kerülnek?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close