• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Vásárlási utalvány beváltása

Tisztelt Szakértő! Cégünk építőipari termékek forgalmazásával foglalkozik. Egy rendezvény alkalmával egy előre meghatározott vásárlói körnek (ezek csak cégek) 20 000 forint értékű vásárlási utalványt ajándékoztunk. Az utalványokat mi bocsátottuk ki. Tehát az utalványokkal kapcsolatban csak nyomdaköltségünk merült fel. Az utalványok előre meghatározott termékekre csak nálunk válthatóak be. Az ügyfél bejön, megvásárolja a terméket, majd a végösszeg egy részét a 20 000 forintos utalvánnyal kifizeti, a maradékot pedig pénztárba. Hogy kell a számlát kiállítani neki? Fel kell tüntetni a számlán, hogy vásárlási utalvánnyal lett kiegyenlítve? Kezelhető-e ez mint egy kedvezmény? Az utalványokat 0 számlaosztályban nyilván kell tartani? Ez az utalvány nem értékesítéssel került forgalomba. Ez tehát mint egy egyszeri kedvezményt jelent tulajdonképpen. Csak a kinyomtatott bonon szerep, hogy vásárlási utalvány. Mikor áll be az áfafizetési kötelezettség és mi az alapja? Hogyan kell helyesen könyvelni? Mennyiben változik a megítélése a vásárlási utalványnak, ha egy ugyanilyen rendezvény alkalmával magánszemélyek kapják a vásárlási utalványt? Ennek milyen adófizetési kötelezettségei vannak? Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close