• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Kapott pályázati támogatás adózása II.

Tisztelt Lepsényi Mária! Az alábbiakban pontosítom a kérdést az ön által feltett kérdéseknek megfelelően. Egy magánszemélyekből álló csoport pályázati összeget nyert, amely az egyik magánszemély bankszámlájára került átutalásra. A csoportnak nincs szervezett formája, nem kifizető - magánszemélyek facebook-on létrehozott csoportja. Céltevékenységük, a támogatott cél a nők társadalmi helyzetének javítása, esélyegyenlőségük erősítése. Ezen pályázati támogatás egy amerikai szervezettől érkezett, amely Magyarországon nem számít kifizetőnek. Keletkeztet-e ez a támogatás adózási, adóbevallási kötelezettséget a fogadó magánszemély részére? Az összeg egy részét pályázati úton kiosztott ösztöndíjként további magánszemélyek részére fizetik ki. Az ösztöndíjat kapó magánszemélyek részére keletkeztet-e ez adóbevallási, adófizetési kötelezettséget? A támogatottak fiatal írók, akik cikkíró pályázaton nyerik el a részükre továbbutalt támogatást. Az adott válasz szerint, ha ez egyéb jövedelemnek számít, akkor az első magánszemély, akinek a bankszámlájára érkezett az összeg, és a többiek is, akiknek továbbutalja a pénzt, fizetik az adót? Vagy az első a továbbutalt, illetve számlával igazolható költségeket levonhatja a bevételből? Segítségét előre is nagyon köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close