Hozzászólások 0

Utólag számlásan adott mennyiségi árkedvezmény

Tisztelt Szakértő! Kiemelt üzleti partnereinkkel időszakosan bizonyos termékekre, termékcsoportokra forgalmi ösztönzés céljából – az értékesítésünk idény jellege miatt az alacsonyabb értékesítési időszakra jellemzően – mennyiségi kedvezményre szerződünk utólag adott bizonyos mennyiséghez kötött százalékos visszatérítéssel. A visszatérítést szeretnék számlásan a következő időszaki kiszámlázott forgalmára pénzügyileg beszámíthatóan adni, ösztönözve további vásárlásra. A problémánk az online NAV számlázást kezdődően adódik: ez az utólag adott visszatérítés több hónapot, adott esetben jelentős mennyiségű számlát, többféle terméket érint, így az eddigi gyakorlat szerint a számlát alátámasztó számlázó rendszerünkből történt excel kigyűjtés dokumentálta a termékekre, mennyiségekre időszakra szóló mennyiségi és értékbeni összesítést és a kiállított jóváíró számla a szerződésre és a melléklet forgalmi kimutatásra hivatkozott. Az online számlázó rendszerben köteles vagyunk az összes számlára (adott esetben 100 nál nagyobb db számban) egyenként kiállítani a jóváíró számlákat vagy marad az áfakörön kívüli nem számlázott utólagos mennyiségi kedvzeményadás lehetősége, ha nem szeretnénk tömegével "gyártani" a jóváíró számlákat? Válaszukat előre is köszönjük! Üdvözlettel: N. L.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close