További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Számla szétbontása

„Számla 100 ezer forintot elérő áfatartalomnál” című kérdésre adott válaszban Dr. Kelemen László adószakértőtől olvastam az alábbiakat: "Az viszont kiderül a számlabefogadó jelentéséből, ha a számlakibocsátó készakarva bontja meg a számlázását 100 ezer forint alatti áfás számlákra, hogy elkerülje az online adatszolgáltatási kötelezettséget, abban az esetben lehet szankcióra számítani." Egy élelmiszer- és vegyiáru-nagykereskedelemmel foglalkozó társaság boltokat szolgál ki. A boltokból előfordul 5-600 tételes megrendelés is. A megrendeléseket a gyorsabb szedés érdekében polcsoronként szétszedjük kiszedési listákra. A számlázórendszerünk ezekből a szedési listákból készíti el a számlát, minden szedési listából egy számlát, több szedési listából nem tud egy összesített számlát kiállítani. Emiatt előfordulhat, hogy egy vevő felé egy telephelyre, egy fuvarban történő szállításról több számla készül. Amennyiben egy számla készülne, sok esetben adatszolgáltatási kötelezettsége lenne a társaságnak, de a szétbontás miatt nem. Ebben az esetben is minősítheti úgy az adóhivatal, hogy amiatt szedtük szét a számláinkat, mert el kívánjuk kerülni az adatszolgáltatást, hivatkozhatunk-e arra, hogy a társaságnál évek óta ez a bevett gyakorlat?


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X