• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Számla szétbontása

„Számla 100 ezer forintot elérő áfatartalomnál” című kérdésre adott válaszban Dr. Kelemen László adószakértőtől olvastam az alábbiakat: "Az viszont kiderül a számlabefogadó jelentéséből, ha a számlakibocsátó készakarva bontja meg a számlázását 100 ezer forint alatti áfás számlákra, hogy elkerülje az online adatszolgáltatási kötelezettséget, abban az esetben lehet szankcióra számítani." Egy élelmiszer- és vegyiáru-nagykereskedelemmel foglalkozó társaság boltokat szolgál ki. A boltokból előfordul 5-600 tételes megrendelés is. A megrendeléseket a gyorsabb szedés érdekében polcsoronként szétszedjük kiszedési listákra. A számlázórendszerünk ezekből a szedési listákból készíti el a számlát, minden szedési listából egy számlát, több szedési listából nem tud egy összesített számlát kiállítani. Emiatt előfordulhat, hogy egy vevő felé egy telephelyre, egy fuvarban történő szállításról több számla készül. Amennyiben egy számla készülne, sok esetben adatszolgáltatási kötelezettsége lenne a társaságnak, de a szétbontás miatt nem. Ebben az esetben is minősítheti úgy az adóhivatal, hogy amiatt szedtük szét a számláinkat, mert el kívánjuk kerülni az adatszolgáltatást, hivatkozhatunk-e arra, hogy a társaságnál évek óta ez a bevett gyakorlat?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X