• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Devizás bankszámlák FIFO vezetése

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény értelmében a devizakészleteknél bekerülési érték a beszerzéskori árfolyamon számított forintérték, vagy az átlagos (súlyozott) beszerzési árfolyamon, vagy a FIFO módszer szerinti árfolyamon számított forintérték. Intézményünk FIFO módszert választott, azonban a készletek vezetésében kétségek merültek fel. A könyvelő program a két euró devizanemű bankszámlát külön kezeli, külön vezeti a FIFO-t rájuk, tehát szélsőséges esetben, ha csak az egyik számlát használnánk, akkor azon 12. 31-én még mindig a megelőző év átértékelésének árfolyamán lenne készlet, míg a másik devizás bankszámlán már az évközben beérkező utalások is kivezetésre kerülhetnek. Kérjük segítsen annak tisztázásában, hogy mi minősül szabályosnak, ha minden azonos devizanemű bankszámlát külön készletként kezelünk vagy, ha az egyes devizanemeket egyben kezeljük attól függetlenül, hogy hány bankszámlát vezet az intézmény abban a devizanemben? Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close