• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Munkáltatói lakástámogatás

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló lakásvásárláshoz kereskedelmi banktól hitelt kért, amelyhez kapcsolódóan a munkáltatója – a jogszabályban előírt feltételek megfelelése és a munkavállaló nyilatkozata alapján – egyösszegben a munkavállaló banki hiteltörlesztő számlájára támogatást nyújtott. Ezt a támogatást a következő évben is potenciálisan megkaphatja a munkavállaló a tárgyévi törlesztés összegéig, figyelembe véve az adható támogatás korlátait. Kérdésem az, hogy milyen igazolás szükséges a munkáltató, munkavállaló részére ahhoz, hogy ez a lakástámogatás mindkét fél részéről adómentes legyen? Amennyiben a munkáltató a munkavállaló által a K&H-ban nyitott úgynevezett "Teszt" számlára utalja az évi lakásvásárlási támogatást – innen emeli le a bank a munkavállaló havi törlesztési kötelezettségét –, úgy szintén az a kérdés, hogy milyen igazolásokat kell kérni, illetve mivel bizonyítható a munkáltató és a munkavállaló adómentessége? Köszönöm a segítségét.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close