További témák
Hozzászólások 0

Őstermelőből egyéni vállalkozó

Tisztelt Szakértő! Szeretnék érdeklődni azzal kapcsolatosan, hogy egy jelenleg nem főállású őstermelő, ha az őstermelői tevékenységét 2016. december 27-étől egyéni vállalkozóként szeretné folytatni – ugyanazon tevékenységi köröket meghagyva, ugyanazon eszközök továbbvitelével, melyek jelenleg az őstermeléshez kapcsolódnak, nincs továbbvihető veszteség –, megteheti-e? Az őstermelői státuszban is áfás volt, és áfás egyéni vállalkozóként menne tovább. A változás az lenne, hogy eddig alkalmazott volt, és nem főállású őstermelő, de 2017-től főállású egyéni vállalkozó lenne, az őstermelői igazolványát pedig leadná, és ezt a tevékenységét meg is szüntetné 2016. december 26-ától. Viheti-e tovább az áfakötelezettségét/vagy -követelését? Kell-e záróbevallást beadnia, vagy úgymond jogfolytonosan viheti tovább a vállalkozását egy magasabb vállalkozási formában? A változás szükségessége egy pályázathoz kapcsolódik, ahol egyéni vállalkozóként folytathat mezőgazdasági tevékenységet. Még abban is szeretném kérni a segítséget, hogy mik lehetnek egy ilyen átalakulás buktatói, mire kell adózóként odafigyelnünk? Sajnos jogszabályi hivatkozást a "jogfolytonos" továbbvitelről nem találtam, csak éppen fordított irányú változásra találtam meg a lehetőséget, tehát azt, hogy egyéni vállalkozóból lehet őstermelő. Köszönöm válaszukat. Tisztelettel: Törökné


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X