• Névtelen kérdező
2

Előleg bérgyártás esetében

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérni a segítségét a témában általánosságban, és konkrét példán keresztül is bemutatva a változásokat. Társaságunk bérgyártási szerződést köt termelővel az általa behozott borsó feldolgozására (konzerv). A bérgyártás munkadíjáról szerződésben előre meghatározottan 10 naponta számolnak el. Az elszámolást követően, ha szükséges a társaságnak, vásárol a termelőtől a konzerv késztermékből. Minderre opciós lehetősége van a társaságunknak amivel ha akar él, ha akar nem. Abban az esetben, ha társaságunk nem él opciós vételi szándékával meghatározott időintervallum végéig (például 2016. júniusig), akkor a legyártott árut a termelő annak adja el, akinek csak. Amennyiben megvalósul az opciós lehívás a társaságunk részéről, akkor termelő fél számlát állít ki a kész konzervek értékesítéséről mely kompenzálásra kerül a társaságunk által a bérgyártási időszak napjával kiállított számlával (a bérgyártási szerződés rögzíti a kompenzálás lehetőségét). 1. Kérném bemutatását az előlegszabályok változásának figyelembe vételével, milyen számlaadási kötelezettsége van a társaságnak és a termelőnek, ha a szolgáltatás teljesítési napja és a késztermék visszavásárlási napja nem esik egybe? 2. Mivel opciós lehetősége van a társaságunknak, amivel ha akar él, ha akar nem, van előleg-kiállítási kötelezettsége a termelőnek? Hiszen lehet, hogy vagyoni előnyhöz jut, de lehet, hogy nem (amennyiben mégsem akar a társaságunk tőle vásárolni). Köszönettel: előfizető


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close