Hozzászólások 0

Járuékfizetés: felsőoktatási intézmény hallgató szakmai gyakorlata

Tisztelt Adózóna! Segítségüket kérem főiskolai tanuló szakmai gyakorlatának ügyében. Cégünknél jelentkezett egy főiskolás hallgató, hogy szakmai gyakorlatát szeretné nálunk végezni. A felsőoktatási szakmai gyakornok foglalkoztatása számomra nem teljesen világos, különböző állásfoglalásokat találok, ezért kérem az Önök segítségét. Tehát, ha foglalkoztatunk egy hallgatót befogadó nyilatkozattal (együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés – ez az iskola által kibocsátott szerződés neve), akkor be kell-e őt jelenteni, és hogyan? 6 hónap alatt 960 órát kell dolgoznia. Kötelesek vagyunk fizetni a mindenkori minimálbér heti lebontására vetített 15 százalékát, de milyen járulékokat kell utána fizetni? Eltérő véleményeket olvasok, és az iskola is azt állítja, hogy nem, én pedig azt a következtetést vontam le, hogy az szja-n kívül kell fizetni minden mást. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel Asbóth Istvánné


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close