BH 2020.3.83

I. A foglalkoztatással összefüggő diszkriminációra történő hivatkozás esetén az Ebktv. 7. § (2) bekezdés első mondatában foglalt eltérést biztosító rendelkezésre figyelemmel az Ebktv. 22. §-át kell a kimentés tekintetében alkalmazni. II. A munkaviszony bármely életkorban elkezdődhet, annak eltérő hosszán alapuló különbségtétel a bérezésben önmagában nem valósít meg életkoron alapuló hátrányos megkülönböztetést [az egyenlő bánásmódról és esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (Ebktv.)

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

[1] A felperes 2009. december 12-én a D.-i Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán gazdasági agrármérnök szakon okleveles gazdasági agrármérnök végzettséget szerzett.
[2] Ezt követően 2010. február 10-től munkaviszonyt létesített az alperes jogelődjével, a Megyei Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Zrt.-vel, munkaköre 2010. május 1-től munkaerő- és bérgazdálkodási csoportvezető, havi bruttó munkabére 200 000 forint volt.
[3] A felperes 2011. május 30-án társadalombiztosítási és b...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!

Előfizetési csomagajánlataink:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close