BH 2019.3.67

Bűnszervezetben követi el az embercsempészés bűntettét, aki előzetes megállapodás alapján, haszonszerzés céljából - egyénenként 450-500 euró ellenében - segítséget nyújt külföldi személyeknek Magyarországról nyugat-európai országba továbbszállítása megszervezésében és végrehajtásában. Nem elszigetelt cselekmény, hanem összehangolt, szervezett tevékenység keretében valósítja meg az embercsempészetet, akinek az említett cselekménye idegen állampolgárok olyan államhatárokat átlépő utaztatásával jár, ahol a szá

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

[1] A járásbíróság a 2015. március 2. napján kihirdetett ítéletével a II. r. terheltet társtettesként, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette [1978. évi IV. tv. 218. § (1) bek., (2) bek. a), b) pont, (3) bek. c) pont] miatt, mint bűnszervezetben elkövetőt 7 év fegyházbüntetésre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.
[2] A törvényszék mint másodfokú bíróság a 2015. november 17. napján meghozott ítéletével a...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!

Előfizetési csomagajánlataink:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close