További témák

BH 2019.1.26

I. A munkáltató személyében bekövetkező változás esetében az átadás-átvétel háromalanyú ügylettel, a gazdasági egység feletti hatalomváltással megvalósul, ami által a munkavállalók irányítására jogosult munkáltató személye megváltozik [2012. évi I. törvény (Mt.) 36. §]. II. Az Mt. 36. § (1) bekezdésén alapuló munkáltatói alanyváltás esetén nem merülhet fel az átszállással összefüggésben a munkavállalót terhelő elszámolási és munkakörátadási kötelezettség elmulasztása, mivel az átszállással a munkaviszony ne

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

[1] Az alperes munkáltató 1999. augusztus 1-jétől a Sz. Megyei Jogú Város Közgyűlése határozata alapján üzemeltetésre átvette a H. Kft.-től mint távhőszolgáltatótól a közműveket, a munkaeszközöket és továbbfoglalkoztatta a távhőszolgáltatási tevékenységgel érintett 65 munkavállalót az 1999. július 15-én kelt Megállapodás szerint.
[2] Az Üzemeltetési és Vállalkozási Szerződést az Sz. Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése határozata alapján 2015. augusztus 18-án azonnali hatállyal megs...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X