További témák

BH 2019.1.24

A versenytilalmi megállapodás alapvető feltétele, hogy a munkavállaló - ideértve a vezető állású munkavállalót is - kötelezettsége teljesítése fejében a munkáltató ellenértéket fizessen. Az ellenérték a munkavállaló lényeges joga korlátozásának kompenzálását szolgálja, mivel a megállapodás az új munkaviszony létesítésében gátolja [2012. évi I. tv. (Mt.) 228. §, 209. §].

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

[1] Az alperes és a T. T. Kft., amelynek a felperes ügyvezetője volt, 2011. szeptember 19-én vállalkozási szerződést kötöttek az alperes fogászati cirkónium piacra lépési stratégiájának kialakítása érdekében. 2012. május 24-én, majd 2013. október 1-jén a felek újabb megbízási szerződést kötöttek egymással.
[2] A megbízási szerződések hatálya alatt, 2014 szep­temberétől kezdődően tárgyalások folytak arról, hogy a felek közötti együttműködés a továbbiakban a felperes munkaviszony keretében tör...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X