További témák

BH 2019.1.3

Méltányolható ok hiányában nem állapítható meg az erős felindulásban elkövetés, s ezzel szemben a cselekmény külvilágban megnyilvánuló, így megismerhető tényeinek (a cselekmény tárgyi oldali ismérveinek) megfelelő különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettekénti minősítése indokolt, ha a terhelt az általa tudottan homoszexuális, de őt otthonába befogadó, s részére hónapokon át ingyenes lakhatást biztosító sértettet, annak rendszeresen előforduló, s így megszokottá vált újabb szexuális közeledését

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

[1] A törvényszék a 2017. szeptember 27. napján kihirdetett ítéletével a terheltet emberölés bűntette [Btk. 160. § (1) bek., (2) bek. d) pont] miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy legkorábban a kiszabott szabadságvesztés-büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.
[2] Az ítélőtábla mint másodfokú bíróság a 2018. február 8. napján meghozott ítéletével az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a terhelt cselekm...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X