EH 2019.09.M21

A Tny. 47. § (1) bekezdése szerinti egy év nem igényérvényesítési határidőt rögzít, hanem az ideiglenes özvegyi nyugdíj folyósításának időtartamát határozza meg. Ellenkező értelmezés esetében ideiglenes özvegyi nyugdíj nem lenne megállapítható azon személyek számára, akik - önhibájukon kívül - a jogszerző halálát követő egy év elteltével szereznek tudomást a halál bekövetkezéséről, vagy csak ezt követően tudják a halál tényét igazolni [a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. tv. (Tny.)

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

[1] A Megyei Kormányhivatal Járási Hivatala a 2017. március 22. napján kelt határozatával a felperes özvegyi nyugdíj iránti igényét elutasította azzal, hogy az özvegy nem rendelkezik az ideiglenes özvegyi nyugdíj megállapításához szükséges valamennyi jogosultsági feltétellel. Megállapította, hogy az igénylő a 2017. február 15-én érkeztetett igénybejelentésében kérte az özvegyi nyugdíj megállapítását, egyidejűleg becsatolta a megyei rendőr-főkapitányság 2016. március 16-án kelt határozatát, me...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!

Előfizetési csomagajánlataink:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close