20 találat a(z) használt cimkére

IBC tartály EPR kötelezettsége Kérdés

Hajó beszerzése EU-ból, ami nem kerül behozatalra Kérdés

EPR-kötelezettség targoncákat forgalmazó és szervizelő cég esetén Kérdés

Már használt autóra sincs pénze a magyarnak Cikk

Nyárig, kisebb hullámvölgyekkel, de jelentős kereslet hajtotta a használt autók piacát itthon, ám a trend nagyon gyorsan megfordult – írja a hvg.hu.

Személygépkocsi felújításának áfája Cikk

Adott egy belföldi, áfakörös, különbözeti áfa alá bejelentkezett gazdasági társaság. Fő tevékenysége: személygépjármű-bérbeadás, új tevékenysége: régi személygépkocsik magánszemélytől történő megvásárlása, felújítása, generálozása. Hogyan alakul a felhasznált alkatrész, igénybe vett szolgáltatás áfájának levonási joga? Az értékesítést milyen áfa terheli? Áfa és számviteli szempontból ez az ügylet minek minősül? Olvasói kérdésre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

5 éven belül autót cserélne a magyar autósok többsége egy felmérés szerint Cikk

A magyar autósok 70 százaléka öt éven belül lecserélné az autóját, de benzines autót már csak feleennyien vennének – derül ki az EY felméréséből, amelynek eredményéről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Újítás az Aldinál Cikk

Bővíti együttműködését az Aldi Magyarország a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel, országszerte az áruházlánc több mint 100 üzleténél teszik lehetővé a használt étolaj visszagyűjtését.

Használtautó-piac: ezeket a járgányokat keresik Cikk

A használt autók forgalma rekordot dönthet az idén Magyarországon – prognosztizálja a Das WeltAuto az első háromnegyed év adatai alapján, ám felhívja a figyelmet arra, hogy az autócserék lendülete immár lassul.

GKI: még többen vennének lakást Cikk

A lakásvásárlásra, építésre vonatkozó lakossági kilátások 2008 elején voltak utoljára olyan derűlátóak, mint most, ugyanis azok körében, akik a következő egy évben biztosan elindítanak egy vásárlási vagy építési tranzakciót 25 százalékpontos, a valószínű szándékúak körében pedig 43 százalékpontos növekedés következett be az előző negyedévhez képest – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérésében.

Használt személygépkocsi értékesítés áfája Kérdés

Tisztelt Adózóna! Eva hatálya alá tartozó társas vállalkozás használt személygépkocsit vásárolt 2009. évben. A szállító által kibocsátott számla – a hatályos áfatörvény 216. §-a alapján – általános forgalmi adót nem tartalmazott. A társas vállalkozás időközben kilépett az eva hatálya alól, jelenleg a társasági adó hatálya alá tartozik, és a fenti személygépkocsi értékesítését tervezi. A vállalkozás nem gépjármű-kereskedelemmel foglalkozik. Kérem, hogy szíveskedjenek választ adni arra vonatkozóan, hogy az értékesítést áfával növelten, vagy áfa nélkül kell-e számláznia a vállalkozásnak? Számlázhat-e az áfatörvény 87. § b) bekezdése alapján adómentesen? Válaszukat előre is köszönöm.

Egyre több használt sütőolajat adnak le a Molnál Cikk

Az átlagos, havi 13 tonnával szemben januárban rekord mennyiséget, mintegy 32 tonna használt sütőolajat adtak le a Mol töltőállomásokon – közölte a Mol az MTI-vel.

Motorértékesítés II. Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Lehetséges, hogy a motorértékesítéssel kapcsolatban előzőleg feltett kérdésem nem volt egyértelmű. Nekem most az problémám, hogy a vásárolt motor nem új, teszt motor volt, az importőr már forgalomba helyezte és úgy adta el nekünk, kereskedőnek. Én mint árut bekönyvelem a regisztrációs adóval növelten, és amikor eladom, már bruttó módon áfával növelten számlázom ki a vevő felé. Én úgy tudom, a regisztrációs adót az fizeti meg, aki először forgalomba helyezi, de itt nem erről van szó, mert használt motort számláztak ránk. Várom válaszát köszönettel

Kisvállalkozói kedvezmény feltétele Kérdés

Vállalkozás új tehergépjárművet vásárolt. A számlát az autókereskedő állitotta ki, az autónak már van rendszáma, s megtett 2000 kilométer van benne. Tekinthető-e ez új nemzetgazdasági beszerzésnek a társasági adó csökkentő tételénél, vagy ez már használtautó-értékesítésnek minősül?

Személygépkocsi EU-s beszerzése, áfatörvény 87. § b pont Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar székhelyű kft. idén márciusban személygépkocsit vásárolt EU tagállamból (nem új közlekedési eszköz), a német cég áfát nem számított fel eladáskor. A kft. augusztusban, hogy likviditási problémáit megoldja, ezt a személygépkocsit eladta, majd egyből visszalízingelte nyílt végű szerződés keretében egy lízingcégtől, az eladásról áfát is tartalmazó számla készült a vevő lízingcég felé, majd a lízingcég havi rendszerességgel áfás számlákat állít ki a tőketörlesztésekről. A kft. nem foglalkozik gépjármű-kereskedelemmel. A kérdésem arra vonatkozna, hogy helyesen járok-e el akkor, ha az uniós beszerzés áfáját megállapítom fizetendő adóként, majd egyből levonásba is helyezem, mivel ezen beszerzés továbbértékesítésre került, a személygépkocsit áruként tüntettem fel a könyvelésben és utána áfával növelt értéken számláztuk ki a lízingcég felé az eladást? Ha nem tudom érvényesíteni az EU-s beszerzés levonhatóságát, akkor a belföldi értékesítéskor sem kellett volna áfával növelt számlát kiállítanunk? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Aranyékszerkészítés áfája Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2016_11_22_Ekszeruzlet_konyvelese_dut Ehhez a kérdéshez kapcsolódóan kérdezném az ügylet áfa vonatkozását." Az értékesítést árbevételként (Szt. 72. § (4) bekezdés a) pont, a vételt áruként kell elszámolni, amelynek értéke a cserébe adott eszköz leadási ára (Szt. 28. § (2) bekezdés d) pont, 50. § (2) bekezdés)." Hogyan kell ezt bizonylatolni, illetve hogyan jelenik meg ez áfá-ban, hisz a használt arany értékesítés különbözeti áfás, az új arany pedig 27 százalékos.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink