adozona.hu
3/1980. (II. 17.) BkM rendelet
3/1980. (II. 17.) BkM rendelet
a térítéses és a térítés nélküli étkezésről
- Kibocsátó(k):
- Jogterület(ek):
- Tipus:
- Érvényesség kezdete:
- Érvényesség vége:
MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?
Az érdekelt szervek vezetőivel, a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezetével, valamint a Fogyasztási Szövetkezetek Országos Tanácsával egyetértésben a következőket rendelem:
Munkanapokon egyszeri térítés nélküli főétkezésre jogosultak a melegkonyhával rendelkező vendéglátó üzletek (egységek), melegkonyhai termékek előállításával, értékesítésével foglalkozó, valamint az ezzel összefüggő kisegítő és adminisztrációs munkát végző és a 2. § (1) bekezdésében foglaltak sze...
(1) Munkanapokon egyszeri térítés nélküli főétkezésre jogosultak a melegkonyhával rendelkező vendéglátó üzletek (egységek), melegkonyhai termékek előállításával, értékesítésével foglalkozó, valamint az ezzel összefüggő kisegítő és adminisztrációs munkát végző és a 2. § (1) bekezdésében foglaltak szerint meghatározott dolgozói.
(2) A térítés nélküli főétkezés nyersanyagértéke 7,78 Ft-nál több nem lehet.
(3) A térítés nélküli főétkezést nyersanyagértéken kell elszámolni.
(4) A (3) bekezdés rendelkezéseit a vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek által a dolgozóik részére saját üzleteikben biztosított térítéses személyzeti étkezés esetén is alkalmazni kell.
2. §
(1) A kollektív szerződésben meg kell határozni azokat az üzleteket (egységeket), amelyekben biztosított a térítés nélküli főétkezés, valamint a juttatásra jogosító munkaköröket.
(2) A kollektív szerződés a részmunkaidőben foglalkoztatott dolgozókra a juttatást kiterjesztheti.
3. §
Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit 1980. január 1. napjától kell alkalmazni. A térítés nélküli étkezésről szóló 16/1979. (VIII. 30.) BkM rendelet egyidejűleg hatályát veszti.