EH 2019.07.M13

I. A munkavállaló kizárólagos és elháríthatatlan magatartása a baleset bekövetkezésénél nem állapítható meg, ha a munkáltató nem tett eleget az egészséges és biztonságos munkavégzés biztosítására vonatkozó jogszabályi előírásoknak. II. Amennyiben a baleset bekövetkezésének pontos oka a rendelkezésre álló adatok alapján nem határozható meg, úgy nem vonható le következtetés arra, hogy a baleset kizárólag a károsult elháríthatatlan magatartása miatt következett be [a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I.

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

[1] A felperes 2001. augusztus 7-től 2014. december 5-ig állt a az alperes alkalmazásában, gépkezelő munkakörben.
[2] 2014. május 11-én este 22 óra 30 perc körüli időpontban, éjszakai műszakban balesetet szenvedett egy nyomtatógépen végzett munka során. Az egyes fejen lévő klisét rögzítő csavart kívánta meglazítani egy 23 cm-es imbuszkulccsal, ám a csavar nagyon megszorult. A felperes ekkor nagy erővel csapott rá a szerszámra, melynek következtében a csavar meglazult, és jobb keze, középső, ...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!

Előfizetési csomagajánlataink:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close