45 találat a(z) ONYF cimkére

Nyugdíj 0,5 százalékos növelése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy mit kell tennem annak érdekében, hogy a nyugdíjam (nők 40 éves öregségi) mellett végzett munkám jövedelme (tagi jövedelem kivét) után megkaphassam a 0,5 százalékos nyugdíjemelést? Korábbiakban volt erre egy elektronikus űrlap, amit év elején be lehett nyújtani a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz, majd jött egy tájékoztató, hogy 2017 januárjától nem kell külön kérni, mivel azt hivatalból 2017. október 31-éig fogják megállapítani, sőt aki 2016. dec. 31-éig nem kérte a 2016-os keresetei alapján, a Főigazgatóság Központja 2017. június 30-áig hivatalból gondoskodik a növekedés megállapításáról, visszamenőlegesen attól az időponttól, amikortól – kérelem benyújtása esetén – az érintettet a legkorábban megillette volna. Kérem szíves válaszukat, mit tudnak erről a korábbi ONYF tájékoztatás végrehajtásáról? Köszönöm.

Magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó napok lesznek szeptemberben Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és osztrák partnere, a Pensionsversicherungsanstalt a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó Napokat rendez.

Nyugdíj: nagypéntek miatt változik a kifizetési nap Cikk

Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása miatt 2017. április 14-e (péntek) munkaszüneti nap. Erre tekintettel a Magyar Posta Zrt. által a nyugdíj-kifizetési naptárban adott korábbi tájékoztatástól eltérően a rendszeres ellátás kifizetése módosul azon ügyfelek tekintetében, akik 2017. április 12-14-e közti időszakban kapták volna kézhez az ellátásukat.

Nyugdíj: ma érkezik az emelt összeg, utalási napok 2017-ben Cikk

Ma utalja a bankszámlákra a nyugdíjfolyósító az idei első emelt összegű járandóságokat.

Nyugdíj, ha Romániában is dolgozott Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Casa Naţională de Pensii Publice Romania a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében magyar-román nyugdíjtanácsadó napokat tart novemberben Budapesten, Debrecenben és Szegeden.

Nyugdíj Ausztriából, Németországból Cikk

Hogyan számítják be az ausztriai, illetve a németországi munkát a nyugdíjba? Ismét nemzetközi tanácsadónapokat szervez az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

Nyugdíj: itt kérdezhet Cikk

Nyugdíjtanácsadó nap lesz májusban Szegeden – közölte honlapján az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF).

Rokkantsági járadék: új év, új szabályok, módosult a rendelet Cikk

Január 1-jétől kezdődően módosult a rokkantsági járadék megállapítását és folyósítását szabályozó 83/1987. MT-rendelet. A módosítás az ellátásra való jogosultságot, valamint az ellátás megszüntetését is érinti.

Szombaton is intézheti nyugdíjügyeit Cikk

December 12., szombat munkanap, tekintettel arra, hogy december 24., csütörtök pihenőnap.

Nyugdíj: több nap, mint szolgálati idő Cikk

A leendő nyugdíj összege a szolgálati időtől és a nyugdíjjárulék-köteles jövedelem összegétől függ, nem mindegy tehát, hogyan alakulnak ezek a számok.

Nyugdíjak és rokkantsági ellátások: ennyi a havi összeg Cikk

Júniusban összesen 2 millió 22 ezer ember részesült korbetöltött öregségi nyugdíjban, csaknem 70 ezren kaptak korhatár alatti, 391 ezren pedig rokkantsági és rehabilitációs ellátást.

Nyugdíjasok, nyugdíjba készülők figyelem: ezt most felejtsék el! Cikk

Az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdésének rendelkezései szerint július 1. napja a közszolgálati tisztviselők napja.

Nyugdíjtanácsadó nap lesz Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és szlovák társintézete nyugdíjtanácsadó napot szervez májusban Komáromban.

Család- és egyéb támogatások, gázdíjkedvezmény: új szerepben az ONYF Cikk

A közigazgatás átszervezésének következtében egyes támogatásokkal, illetve kedvezményekkel kapcsolatos fellebbezéseket az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság bírálja el.

Németországi munka – német nyugdíj? Cikk

Hogyan kapja nyugdíját az, aki Németországban dolgozott, vagy szándékában áll ott dolgozni. Az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság (ONYF) szakmai tanácsadó napot szervez az érdeklődők részére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs