45 találat a(z) ONYF cimkére

Nyugdíj 0,5 százalékos növelése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy mit kell tennem annak érdekében, hogy a nyugdíjam (nők 40 éves öregségi) mellett végzett munkám jövedelme (tagi jövedelem kivét) után megkaphassam a 0,5 százalékos nyugdíjemelést? Korábbiakban volt erre egy elektronikus űrlap, amit év elején be lehett nyújtani a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz, majd jött egy tájékoztató, hogy 2017 januárjától nem kell külön kérni, mivel azt hivatalból 2017. október 31-éig fogják megállapítani, sőt aki 2016. dec. 31-éig nem kérte a 2016-os keresetei alapján, a Főigazgatóság Központja 2017. június 30-áig hivatalból gondoskodik a növekedés megállapításáról, visszamenőlegesen attól az időponttól, amikortól – kérelem benyújtása esetén – az érintettet a legkorábban megillette volna. Kérem szíves válaszukat, mit tudnak erről a korábbi ONYF tájékoztatás végrehajtásáról? Köszönöm.

Magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó napok lesznek szeptemberben Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és osztrák partnere, a Pensionsversicherungsanstalt a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó Napokat rendez.

Nyugdíj: nagypéntek miatt változik a kifizetési nap Cikk

Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása miatt 2017. április 14-e (péntek) munkaszüneti nap. Erre tekintettel a Magyar Posta Zrt. által a nyugdíj-kifizetési naptárban adott korábbi tájékoztatástól eltérően a rendszeres ellátás kifizetése módosul azon ügyfelek tekintetében, akik 2017. április 12-14-e közti időszakban kapták volna kézhez az ellátásukat.

Nyugdíj: ma érkezik az emelt összeg, utalási napok 2017-ben Cikk

Ma utalja a bankszámlákra a nyugdíjfolyósító az idei első emelt összegű járandóságokat.

Nyugdíj, ha Romániában is dolgozott Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Casa Naţională de Pensii Publice Romania a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében magyar-román nyugdíjtanácsadó napokat tart novemberben Budapesten, Debrecenben és Szegeden.

Nyugdíj Ausztriából, Németországból Cikk

Hogyan számítják be az ausztriai, illetve a németországi munkát a nyugdíjba? Ismét nemzetközi tanácsadónapokat szervez az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

Nyugdíj: itt kérdezhet Cikk

Nyugdíjtanácsadó nap lesz májusban Szegeden – közölte honlapján az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF).

Rokkantsági járadék: új év, új szabályok, módosult a rendelet Cikk

Január 1-jétől kezdődően módosult a rokkantsági járadék megállapítását és folyósítását szabályozó 83/1987. MT-rendelet. A módosítás az ellátásra való jogosultságot, valamint az ellátás megszüntetését is érinti.

Szombaton is intézheti nyugdíjügyeit Cikk

December 12., szombat munkanap, tekintettel arra, hogy december 24., csütörtök pihenőnap.

Nyugdíj: több nap, mint szolgálati idő Cikk

A leendő nyugdíj összege a szolgálati időtől és a nyugdíjjárulék-köteles jövedelem összegétől függ, nem mindegy tehát, hogyan alakulnak ezek a számok.

Nyugdíjak és rokkantsági ellátások: ennyi a havi összeg Cikk

Júniusban összesen 2 millió 22 ezer ember részesült korbetöltött öregségi nyugdíjban, csaknem 70 ezren kaptak korhatár alatti, 391 ezren pedig rokkantsági és rehabilitációs ellátást.

Nyugdíjasok, nyugdíjba készülők figyelem: ezt most felejtsék el! Cikk

Az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdésének rendelkezései szerint július 1. napja a közszolgálati tisztviselők napja.

Nyugdíjtanácsadó nap lesz Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és szlovák társintézete nyugdíjtanácsadó napot szervez májusban Komáromban.

Család- és egyéb támogatások, gázdíjkedvezmény: új szerepben az ONYF Cikk

A közigazgatás átszervezésének következtében egyes támogatásokkal, illetve kedvezményekkel kapcsolatos fellebbezéseket az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság bírálja el.

Németországi munka – német nyugdíj? Cikk

Hogyan kapja nyugdíját az, aki Németországban dolgozott, vagy szándékában áll ott dolgozni. Az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság (ONYF) szakmai tanácsadó napot szervez az érdeklődők részére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetési határozat megszűntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Honkongi szoftverszámla

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Külföldi napidíj mértéke

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close