PM közlemény (PK 2008/11.)

a pénzügyminiszter ágazatába tartozó szakképesítések Országos szakmai vizsgaelnöki feladatainak ellátásáról

Kiválasztott időállapot: Mi ez?
  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:
  • Érvényesség kezdete:
  • Érvényesség vége:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A pénzügyminiszter felhívja az érintettek szíves figyelmét, hogy a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 5.§-ának (2) bekezdése g) pontja alapján a pénzügyminiszter felelősségi körébe tartozó szakképesítések Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékébe történő felvétellel kapcsolatos pályázatok folyamatosan benyújthatók a Pénzügyminisztériumhoz.

PM közlemény (PK 2008/11.)
A pénzügyminiszter a 2009. január 1-jén hatályba lépő 23/2008. (VIII. 8.) rendeletre figyelemmel két országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzéket vezet párhuzamosan.
1. Az 1. névjegyzéken a 2/1995. (II. 22.) PM rendel et szerinti szakképesítésekhez kötődő vizsgáztatásra jogosultak szerepelnek. E vonatkozásban pályázni lehet a hivatkozott rendelet szerinti vizsgák elnöki feladatainak ellátására, vagy az ilyen jogosultság meghosszabbítására, kiegészítésére. (E vizsgák letételére a képzés megkezdésekor hatályos jogszabályi követelmények szerint 2013. december 31-ig van lehetőség.) A kérelmet a jelen közleményhez mellékelt 1/a adatlapon kell benyújtani az előírt dokumentumokkal együtt. Az 1/b jelű adatlapot csak meghosszabbítás és kiegészítés iránti kérelem esetén szükséges beküldeni.
2. A 2. névjegyzéken a 23/2008. (VIII. 8.) PM rendelet szerinti szakképesítésekhez kötődő vizsgáztatásra jogosultak szerepelnek. E vonatkozásban pályázni lehet a hivatkozott rendelet szerinti vizsgák elnöki feladatainak ellátására, az ilyen irányú jogosultság esetén annak kiegészítésére, a jogosultság lejártával pedig meghosszabbítására. A kérelmet a jelen közleményhez mellékelt 2/a. adatlapon kell benyújtani az előírt dokumentumokkal együtt. A 2. névjegyzékre való felvételét kérő személy kérelme, ha az 1. számú névjegyzéken már szerepel, meghosszabbítás iránti eljárás megindítása iránti kérelemnek minősül, amelyhez a 2/b jelű adatlapot is be kell nyújtani.
A bírálóbizottság a benyújtott pályázatokat ill. meghosszabbítás és kiegészítés iránti kérelmeket évente három alkalommal bírálja el. A testület javaslata alapján a névjegyzékbe történő felvételről a pénzügyminiszter dönt, és a névjegyzékeket az elbírálást követő hónap utolsó napjáig a Pénzügyi Közlönyben közleményként megjelenteti. A márciusi elbíráláson azok a pályázatok vesznek részt, amelyek tárgyév február 15-ig, a júliusi elbíráláson azok, amelyek tárgyév június 15-ig, a novemberi elbíráláson pedig azok, amelyek tárgyév október 15-ig beérkeznek a Pénzügyminisztériumhoz. (Levelezési cím: Pénzügyminisztérium, Adó igazgatási és szakképzési főosztály 1369 Budapest, Postafiók 481.)
Az eljárás rendjére, a pályázatok tartalmára és csatolandó mellékleteire, a bírálati díj összegére és befizetésének módjára az Országos szakértői, az Országos vizsgáztatási, az Országos szakmai szakértői és az Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékről, valamint a szakértői tevékenységről szóló 31/2004. (XI. 13.) OM rendelet rendelkezései az irányadóak.
Kérjük, hogy a feldolgozás megkönnyítése érdekében a pályázatokat a mellékelt, fentiek szerinti adatlapok felhasználásával szíveskedjenek összeállítani, amelyeknek elektronikus változata letölthető a Pénzügyminisztérium honlapjáról.
A pályázatokkal kapcsolatban további felvilágosítás kérhető: Takács Gyuláné dr.-tól a 327-2522-es telefonszámon, illetve Szilágyi Szabolcstól a 327-2691-es telefonszámon.
1/a. melléklet

ADATLAP

a Pénzügyminisztérium felelősségi körébe tartozó 2/1995. (II. 22.) PM rendelet szerinti szakképesítések Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékébe történő felvételhez

Az adatlap kitöltésének célja:

Új regisztráció

Korábbi pályázat meghosszabbítása, kiegészítése

nyilvántartásba vétel időpontja: 20..............................

Név:

Születési név:

Születési hely:

Születési idő:

Lak cím:

Telefon:

Mobil tel.:

Végzettség(ek):

Tudományos fokozat:

Munkahely neve:

Tel./fax:

címe:

Foglalkozás:

Beosztás:

A alábbiakban megjelölt szakképesítések vizsgaelnöki névjegyzékébe történő felvételre nyújtok be pályázatot, illetve meghosszabbítási kérelmet:

Adótanácsadó

Projektmenedzser asszisztens

Számviteli szakügyintéző

Ajánlók:

----------------------------------     ---------------------------------------------   ------------------------------------------

név                                    munkahely, foglalkozás                              aláírás

_______________________________

pályázó saját kezű aláírása

Az adatlaphoz csatolni kell: szakmai önéletrajzot; erkölcsi bizonyítványt, vagy munkáltatói igazolást arról, hogy a pályázó erkölcsi bizonyítványhoz kötött munkakört tölt be; végzettségeket tanúsító oklevelek közjegyző vagy a Pénz­ügyminisztérium Ügyfélszolgálati Irodája által hitelesített másolatát, tíz év gyakorlati idő meglétét tanúsító igazolást, a bírálati díj befizetését igazoló bizonylat fénymásolatát.

1/b. melléklet

Teljesített vizsgaelnöki megbízások felsorolása

Vizsgaszervező neve

Szakképesítés

Vizsgáztatás időpontja

A táblázat pótlapon folytatható!

Dátum:___________________________________

_________________________________

2/a. számú melléklet

ADATLAP

a pénzügyminiszter hatáskörébe tartozó 23/2008. (VIII. 8.) PM rendelet szerinti szakképesítések Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékébe történő felvételhez

Az adatlap kitöltésének célja:

Új regisztráció

Korábbi regisztráció meghosszabbítása

nyilvántartásba vétel időpontja: 20.................................

Név:

Születési név:

Születési hely:

Születési idő:

Lakcím:

Telefon:

Mobil tel.:

Végzettség(ek):

Tudományos fokozat:

Munkahely neve:

Tel./fax:

címe:

Foglalkozás:

Beosztás:

Az alábbiakban megjelölt szakképesítések vizsgaelnöki névjegyzékébe történő felvételre nyújtok be pályázatot, illetve meghosszabbítás iránti kérelmet:

Adótanácsadó

munkahely, foglalkozás

_________________________

pályázó saját kezű aláírása

Az adatlaphoz csatolni kell: szakmai önéletrajzot; erkölcsi bizonyítványt, vagy munkáltatói igazolást arról, hogy a pályázó erkölcsi bizonyítványhoz kötött munkakört tölt be; végzettségeket tanúsító oklevelek közjegyző vagy Pénzügyminisztérium Ügyfélszolgálati Irodája által hitelesített másolatát, tíz év gyakorlati idő meglétét tanúsító igazolást, a bírálati díj befizetését igazoló feladóvevény fénymásolatát.
2/b. számú melléklet

Teljesített vizsgaelnöki megbízások felsorolása

Vizsgaszervező neve

Szakképesítés

Vizsgáztatás időpontja

A táblázat pótlapon folytatható!

Dátum: ________________________________________

_______________________________

aláírás

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!
{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

A folytatáshoz előfizetés szükséges!
A jogi tudástár előfizetői funkcióit csak előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink használhatják: az aktuális időállapottól eltérő jogszabály tartalma (korábban vagy később hatályos), nyomtatás, másolás, letöltés PDF formátumban, hirdetés nélküli nézet.

A folytatáshoz lépjen be, vagy rendelje meg előfizetését.