adozona.hu
10/1979. (VII. 21.) ÉVM-MüM-PM együttes rendelet
10/1979. (VII. 21.) ÉVM-MüM-PM együttes rendelet
az üzemi étkeztetésről és az étkezési nyersanyagnorma egységesítéséről a kivitelező építőiparban tárgyú 15/1977. (II. 27.) ÉVM-MüM-PM számú együttes rendelet módosításáról
- Kibocsátó(k):
- Jogterület(ek):
- Tipus:
- Érvényesség kezdete:
- Érvényesség vége:
MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?
A Minisztertanácstól kapott felhatalmazás alapján a Szakszervezetek Országos Tanácsával, továbbá az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezetével és az Ipari Szövetkezetek Országos Tanácsával egyetértésben a következőket rendeljük.
A kivitelező építőiparban az üzemi étkeztetésről és az étkezési nyersanyagnorma egységesítéséről szóló 15/1977. (II. 27.) ÉVM-MüM-PM számú együttes rendelet (a továbbiakban: R) a következő 4/A. §-sal egészül ki:
"4/A. § (1) A vállalati kollektív szerz...
A kivitelező építőiparban az üzemi étkeztetésről és az étkezési nyersanyagnorma egységesítéséről szóló 15/1977. (II. 27.) ÉVM-MüM-PM számú együttes rendelet (a továbbiakban: R) a következő 4/A. §-sal egészül ki:
"4/A. § (1) A vállalati kollektív szerződésben (munkaügyi szabályzatban) az üzemi étkeztetés keretében nyújtott reggeli, ebéd és vacsora 1979. évre előírt nyersanyagértékét az 1979. július 23-i központi árintézkedések miatti élelmezési nyersanyagköltség növekedés összegével fel kell emelni. A dolgozói térítést az R 5. § (1) bekezdésében foglaltak megtartásával a nyersanyagköltség növekedés legalább 55%-ával kell felemelni.
(2) A vállalattal munkaviszonyban álló dolgozók által
a) 1979-ben a július 23-december 31. között, továbbá
b) 1980-ban a január 1-július 22. között ténylegesen igénybe vett ételadagokat alapul véve a vállalati hozzájárulás (1) bekezdés szerinti emelésének összegével az egy főre képezhető jóléti és kulturális alap - a 4. §-ban említett lehetőségtől függetlenül - növelhető."
2. §
A R. 5. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
"(1) Az előírt nyersanyagnorma elérésekor a főétkezésért fizetendő térítési díj a vállalat valamennyi dolgozója esetében a nyersanyagérték 55%-a. A reggeli és a vacsora nyersanyagértékéhez a 2. § (1) bekezdésében említett dolgozóknál a vállalat hozzájárulhat, e dolgozók térítése azonban 55%-nál kevesebb nem lehet. Az előállítás, a szállítás, a felszolgálás költségei, valamint a nyersanyagértéknek a dolgozói térítési díjon felüli része a vállalatot terheli."
3. §
A R. 7. §-a helyébe a következő rendelkezések lépnek:
"7. § A 4. §-ban, a 4/A. §-ban és a 6. § (2) bekezdésében foglaltak alapján elszámolható többletköltségeket a vállalat belső nyilvántartásában tételesen, ellenőrizhető módon kell kimutatni."
4. §
A R. melléklete helyébe e rendeletnek a melléklete lép.
5. §
Ez a rendelet 1979. július 23-án lép hatályba.