NGM közlemény (NgK 2014/4.)

pályázati kiírásról "Tudományos és Technológiai Park" cím viselésére Ipari Park címmel már rendelkező szervezet részére

Kiválasztott időállapot: Mi ez?
  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:
  • Érvényesség kezdete:
  • Érvényesség vége:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

Az Ipari Parkokról szóló 297/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (1) pontja alapján a nemzetgazdasági miniszter pályázatot ír ki a "Tudományos és Technológiai Park" cím elnyerésére Ipari Park címmel már rendelkező szervezet részére.

NGM közlemény (NgK 2014/4.)
I. A PÁLYÁZAT CÉLJA
A Nemzetgazdasági Minisztérium (a továbbiakban: NGM) célja, hogy jelen pályázattal lehetőséget adjon"Tudományos és Technológiai Park" cím elnyerésére olyan ipari park címmel már rendelkező szervezetek számára, amelyeknek fennálló együttműködési vagy kutatási szerződése van egyetemmel, főiskolával vagy akadémiai intézettel és a park területére betelepült vállalkozások közül legalább három együttműködik K+F+I tevékenység végzésében.
A "Tudományos és Technológiai Park"cím elnyerése a jogszabályokban és más pályázati rendszerekben megfogalmazott támogatások és preferenciák elnyeréséhez, illetve igénybevételéhez előírt a "Tudományos és Technológiai Park" cím megszerzését jelenti, azonban annak elnyerése nem jelent közvetlen pénzügyi támogatást.
II. A PÁLYÁZÓK KÖRE
A "Tudományos és Technológiai Park" cím elnyerésére pályázhat "Ipari Park" címmel már rendelkező szervezet.
Nem pályázhat "Tudományos és Technológiai Park" cím elnyerésére olyan szervezet, amely
1. az adózás rendjéről szóló törvény szerint - a pályázata benyújtásának időpontjában - nem minősül köztartozásmentes adózónak;
2. saját tőkéjét elvesztette vagy saját tőkével nem rendelkezik (kivéve a helyi önkormányzat és a helyi önkormányzatok társulása);
3. az államháztartás alrendszereiből juttatott támogatásra vonatkozó szerződésben vállalt valamely kötelezettségét - a pályázat benyújtását megelőző két naptári éven belül - nem teljesítette.
III. A "TUDOMÁNYOS ÉS TECHNOLÓGIAI PARK" CÍM ELNYERÉSÉNEK FELTÉTELEI
1. a tudományos és technológiai park céljára kialakított terület (telek) nagysága legalább 10 hektár, amely törzsterületből, vagy törzsterületből és fejlesztési területből áll.
2. a Pályázó rendelkezik a tervezett tudományos és technológiai parkra vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánnyal;
3. a pályázat beadásakor már legalább 5 vállalkozás a tervezett ipari park területén működik, és a vállalkozások által teljes időben foglalkoztatottak együttes létszáma legalább 75 fő,
4. a Pályázó vállalja, hogy a fejlesztő munkája eredményeként a pályázat elnyerésétől számított 5. év végére a betelepült vállalkozások száma legalább 10, illetve a meglévő és a létesítendő munkahelyeken a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma a tudományos és technológiai park esetében együttesen legalább 150 fő,
5. a park területére betelepült vállalkozások közül legalább három együttműködik K+F+I tevékenység végzésében
6. a Pályázónak (vagy a betelepült vállalkozásoknak) fennálló együttműködési vagy kutatási szerződése van egyetemmel, főiskolával vagy akadémiai intézettel
7. a Pályázó vállalja, hogy a cím elnyerését követő két hónapon belül létrehozza az ipari park portálon a tudományos és technológiai park felületét és gondoskodik annak folyamatos működéséről.
IV. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA, HELYE ÉS HATÁRIDEJE
1. Pályázatot benyújtani csak magyar nyelven, kizárólag a pályázathoz készített, a pályázati útmutatóban közölteknek megfelelően kitöltött és cégszerűen aláírt pályázati adatlapokon és formanyomtatványon, valamint az előírt kötelező mellékletek hiánytalan csatolásával lehet.
2. A pályázati útmutató és a pályázati adatlapok a kormany.hu oldalról letölthetőek. Az adatlapok és a formanyomtatvány sem tartalmukban, sem alakjukban nem változtathatóak.
3. A pályázatot 2 (1 eredeti és 1 másolati) példányban, valamint a pályázati adatlapokat, formanyomtatványt és az "E" melléklet szerinti megvalósíthatósági tanulmányt (Word formátumban) 2 példányban CD-n, kizárólag postai úton az alábbi címre kell beküldeni:
Nemzetgazdasági Minisztérium
(Ipari és Építésgazdasági Főosztály)
1055 Budapest, Honvéd utca 13-15.
A pályázatokat egy kötetben, összefűzött (spirálozott) formában kell benyújtani. Az eredeti példány címlapján "E" megjelölést kérünk feltüntetni. Azokat a dokumentumokat, amelyek mérete, formája az összefűzést nem teszi lehetővé, külön dossziéban kell beadni, megjelölve azok sorszámát (melléklet, függelék). Amennyiben a Tulajdoni lapok másolatainak nagy mennyisége kezelhetetlenné teszi a pályázatot, megengedett azok külön kötetben történő benyújtása.
A pályázati adatlap és formanyomtatvány valamennyi lapját a megjelölt helyeken cégszerűen kell aláírni. Aláíró csak az lehet, aki(k)nek az aláírási címpéldányát becsatolták.
4. A "Tudományos és Technológiai Park" címre, Ipari Park címmel már rendelkező Pályázónak 25.000 Ft pályázati díjat a Magyar Államkincstárnál vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium 10032000-01460658-00000000 számlaszám javára átutalással kell teljesíteni. A pályázati díj átutalásakor az átutalási megbízás nyomtatványon a "Közlemény" rovatban "#TTP2 Pályázati díj" jelölést kell alkalmazni. A pályázati díj befizetését a banki terhelési értesítő hitelesített másolata vagy az átutalást végrehajtó bank igazolja.
5. A pályázatokat a pályázati útmutatóban leírt érvényességi, formai és tartalmi követelmények szerint kell benyújtani.
6. A pályázatok beadási határideje: a következő pályázat kiírásáig folyamatos.
7. A pályázatok elkészítésével kapcsolatosan a Nemzetgazdasági Minisztérium Ipari és Építésgazdasági Főosztályán Radics Ernő az [email protected] és [email protected] e-mail címen ad információt.
A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!
{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

A folytatáshoz előfizetés szükséges!
A jogi tudástár előfizetői funkcióit csak előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink használhatják: az aktuális időállapottól eltérő jogszabály tartalma (korábban vagy később hatályos), nyomtatás, másolás, letöltés PDF formátumban, hirdetés nélküli nézet.

A folytatáshoz lépjen be, vagy rendelje meg előfizetését.