További témák
Kérdést teszek fel Választ keresek

Szakértőinktől kizárólag előfizetők kérdezhetnek. Ha kérdést kíván feltenni, kérjük, lépjen be, ha pedig még nem előfizetőnk, itt elolvashatja, milyen előnyökkel jár az éves Adózóna előfizetés!

Megválaszolva

0 komment

Készpénzes számla és nyugta

Számvitel

Tisztelt szakértő! A cég online pénztárgéppel teljesíti nyugtaadási kötelezettségét. A vevő kérésére az eladó készpénzfizetési számlát állít ki az értékesített áruról. »

Megválaszolva

0 komment

Tevékenység záró beszámoló közzétételének késedelme

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Mi a teendő, ha a végelszámolás kezdetére vonatkozó döntést követő törvényi határidőn belül nem történt meg a tevékenységet záró beszámoló közzététele? »

Megválaszolva

0 komment

Motorkerékpár vételára egyéni vállalkozónál

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Juhász Tibor Adószakértő! Több kérdést válaszolt már meg céges motorkerékpár költségével kapcsolatosan, de azok társas vállalkozásra vonatkoztak. »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás során ingatlanok kiadása a tagok részére

Társasági jog

Tisztelt Adózóna! Egy végelszámolás alatt álló kft.-vel kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. A kft. tárgyi eszközeinek nettó értéke 40 361 ezer Ft, ezen tárgyi eszközök kizárólag ingatlanok. »

Megválaszolva

0 komment

Illeték

Illeték

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulok önökhöz: új építésű lakás esetén 30 millió felett a teljes árra kell illetéket fizetni. »

Megválaszolva

0 komment

Válaszra vár

Általános

Tisztelt Szakértő! A "hová kell bejelenteni" címmel feltett kérdésemre kapott válasz sok hasznos információt tartalmazott, csak a feltett kérdéseim maradtak válasz nélkül. »

Megválaszolva

0 komment

Telek

Általános

Tisztelt Szakértő! Magánszemély, aki telektulajdonnal rendelkezik, ügyvéd előtt megállapodást kötött egy építőipari vállalkozóval, hogy a telekre egy családi házat építenek értékesítési céllal. »

Megválaszolva

2 komment

Elszámolásra kiadott előleg maximuma

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás ingatlanok vásárlására készül magánszemélyektől. »

Megválaszolva

0 komment

Online pénztárgép – fodrász

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a fodrászoknak kötelező-e online pénztárgépet használniuk, ha igen, mikortól? Szíves válaszukat köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Kapcsoltság

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Olvastam egy cikkben, hogy ha valaki a saját vállakozásának tagi kölcsönt nyújt vagy kölcsönt vesz fel a cégtől, akkor be kell jelenteni a tulajdonost kapcsoltként. Valóban? »

Megválaszolva

0 komment

Másoddiplomás biztosítási jogviszonya

TB / Járulékok / Nyugdíj

Katás egyéni vállalkozó másoddiploma megszerzése érdekében felsőfokú tanulmányokat folytat magyarországi felsőoktatási intézményben. Az intézménytől nem kapott diákigazolványt. »

Megválaszolva

0 komment

Forrásadó visszaigénylése németországi osztalékadóból

Nemzetközi - közösségi adózás

Tisztelt Szakértő! Magyar vállalkozás Németországban, egy német pénzintézetnél is rendelkezik értékpapírszámlával. »

Megválaszolva

0 komment

Kapcsolt vállalkozás – kft. – egyéni vállalkozó

Társasági adó / Innovációs járulék

Egy kft. egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője a férj, ahol a feleség dolgozik bejelentett munkaviszonnyal. A feleség katás mellékállású vállalkozó lesz, de megmarad a munkaviszonya a kft.-ben. »

Megválaszolva

0 komment

Export harmadik országba, szállítás Európai Unióba

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Megrendelést kaptunk egy Egyesült Arab Emirátusokban letelepedett adóalanytól, aki az általunk gyártott terméket németországi címre szeretné szállíttatni. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Váltóval való fizetés

Adózás rendje

Szeretném megkérdezni, hogy ha készpénzben, váltóval fizetek ki egy szállítói tartozást, és az magasabb összeg, mint 1,5 millió forint, be kell jelentenem a NAV felé a váltó kifizetését? »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás visszavonása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaság 2018. 02. 28-ával befejezte a tevékenységét, 2018. 03. 01-től végelszámolás alatt áll. »

Megválaszolva

0 komment

Beolvadás

Társasági adó / Innovációs járulék

Egyik kft. részben beolvad egy másik kft.-be a végzés 2018.05.31. A könyvvizsgáló amelyik cégbe beolvad a másik, 2018.05.31-ével mérleget kér. Kérdésem, hogy nekem, akibe beleolvad a kft. »

Figyelem! Bezárás

Kedves Előfizetőnk! A Kérdések és válaszok menüpont alatt egyszerre 100 db kérdés megfigyelésére van lehetőség. Ön elérte ezt a határt, így újabb kérdés követését úgy tudja beállítani, ha a korábbiakból töröl. A törléssel csak a saját megfigyelését törli, a kérdéseket természetesen továbbra is megtalálja az oldalon.

Kérjük, várjon! Kérjük, várjon!

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 június
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X