• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kifőzde

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozásunk pecsenyesütőként és kifőzdeként (túlnyomórészt) működik. A vendégek a meleg ételt falnál körbefutó asztalokon tudják székeken elfogyasztani. Igaz, hogy csak 4 szék van. Az asztalon szalvéta található. Mosdó nem biztosított. A vendégeknek a kiszolgáló pultnál kiadják az ételt, természetesen tálcán, evőeszközökkel együtt. Rendszeresen takarítás kíséri az étkeztetés befejezését. Az asztalt minden egyes étkeztetés után letakarítják. A bevétel 85 százaléka helyben készült ételekből tevődik össze. A bevétel maradék része elvitelre készült értékesítésből áll 27 százalékos áfát alkalmazva. TEÁOR-számunk megfelel a 55.30 1-es TEÁOR kódnak. Alkalmazhatjuk-e a 5 százalékos kedvezményes adómértéket? TEÁOR számaink: 561002 Pecsenyesütő és más húsalapú készítmény 561005 Falatozó (büfé), melegkonyhás büfé 561007 Sörözői vendéglátás (melegkonyhás) 561003 Palacsinta-, lángos-, pizzasütés 561006 Falatoző (büfé) hidegkonyhás büfészolgáltatás Köszönettel: Reinhardt Éva


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2