hirdetés
További témák
  • Szilágyi Ferenc
Hozzászólások 0

Főállású anya nyugdíj-jogosultsági ideje - 2, nyugdíj alapja

Tisztelt Winkler Róbert! Köszönöm szépen a gyors válaszát. További kérdésként merültek fel az alábbiak: Jól tudom, hogy a főállású anyaság maximum 8 év jogosultsági időt eredményez? Mi a különbség a között, ha az illető személy nem gyermekneveléssel, hanem keresőtevékenységgel szerez jogosultsági időt? Az előző kérdésben elfelejtettem megkérdezni az alábbi lényeges kérdéseket, amelyek nem a szolgálati időre, hanem a nyugdíj alapjára, a nyugdíj megállapítására vonatkoznak: Ha csak főállású anyaként van (lesz továbbra is) jogviszonya, akkor ez milyen mértékben számít bele az anya nyugdíjalapjába, nyugdíjának megállapításába? Ha a főállású anyasági mellett heti 10 órában elmegy dolgozni, akkor a nyugdíj alapjába, nyugdíjának megállapításába ez a heti 10 óra milyen mértékben számít bele? Összevonható-e a két jogviszony (főállású anya + munkaviszony) a nyugdíj alapjának, nyugdíj megállapításának tekintetében, vagy annak megállapításakor azt külön-külön fogják számolni? Ha külön-külön számolják, akkor a főállású anyasági jogviszony mellett mi az a minimális heti munkaidő, amely a nyugdíj alapjába, nyugdíjának megállapításába beleszámít? Válaszát előre is köszönöm! Szilágyi Ferenc Első kérdés url: http://adozona.hu/kerdesek/2018_5_14_Foallasu_anya_nyugdij_jogosultsag_rbm


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, garantáltan megkapja a HVG Extra Business és HVG Extra Pszichológia egy-egy számát, ezen kívül részt vehet a sorsoláson, amelyen wellnesshétvégét és Kern András zenés estjére nyerhet két jegyet! Az akció feltételei a 2018. április 26-tól 2018. május 31-ig megrendelt, és 2018. június 8-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 május
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X