hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Külföldi kiküldetés cikk

Kedves Adózóna! A most megjelent cikkben van egy ilyen mondat: "Külföldi kiküldetés esetén nincs kötelező előírás, így a felek (a cég és a munkavállaló) megállapodásától (helyi szabályozástól) függ, hogy melyikük, milyen formában és mértékben viseli a kiküldetés költségeit." Ez sajnos félrevezető, mert adójogilag nincsen, de Mt. szerint: Mt. 51. § (2) (2) A munkáltató köteles a munkavállalónak azt a költségét megtéríteni, amely a munkaviszony teljesítésével indokoltan merült fel. Vagyis minden felmerülő költséget a munkáltatónak kell viselnie, csak az indokoltság a kérdés (mehet a Sheratonba vagy Ibis hotel is jó...). Vagyis a feleknek nem azt kell szabályozniuk, hogy ki milyen költséget visel, hanem azt, hogy mit jelent az indokoltan felmerült. Illetve azt, hogy ezeket a költségeket átalány formájában (napidíj) vagy konkrét számlák formájában (például étkezési számlák) térítek meg. Elnézést, hogy ebbe beleokoskodom, de szerintem az egész kérdéskör megközelítése szempontjából ez egy fontos kiindulópont. Sajnos a magyar csavaros gondolkodás alapján az Önök mondatába még az is belefér, hogy mindent a munkavállalónak kell fizetnie. Üdv. Nagy Péter NP Audit Kft.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

2018-ban a legjobb választás – akár 22 kreditpont, System Media kreditpontos online képzés és a gyorsaknak extra Early Bird ajánlat!
Ha 2017. január 24-éig rendel, akkor Early Bird akciónk keretében kiküldjük önnek a HVG Kiadó Adóellenőrzés a gyakorlatban - 2018 című kiadványát is.
Az akció feltételei a 2018. január 5-étől március 13-áig megrendelt, és 2018. március 29-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** A csomag megvásárlásával most akár 22 kreditpontot is szerezhet: az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont; és ha most rendel, kreditpont gyűjtő akciónk keretében további 20 kreditpontot gyűjthet a System Media Kft. online képzésével. Részletek>>


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 január
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X