hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
1

Személygépkocsi javítás ÁFA levonása biztosító térítése esetén

Társaságunk tulajdonában lévő személygépkocsit káresemény miatt javíttatni kellett. A cég rendelkezik a gépkocsira kötött CASCO biztosítással, így a javítás költségét – az önrészen felül – a biztosító fizeti.A szerviz a javításról szóló ÁFÁ-s számlát cégünk felé állítja ki. A biztosító (miután részünkre megküldött nyilatkozattal meggyőződött arról , hogy ÁFA levonási jogosultsággal rendelkezünk) a javítási számla ÁFA tartalmának 50 %-át fizeti csak meg a szerviznek, azzal, hogy a fennmaradó 50 %-ot cégünk fizesse meg, majd helyezze levonásba.1. kérdés: Jogos-e a biztosító részéről, hogy a javítás ÁFA tartalmának felét fizeti csak meg a szerviznek, illetve levonhatom-e a számla ÁFA tartalmának 50 %-át akkor is, ha az a fizetendő 50.000 Ft-os önrésznek akár többszöröse is?2. kérdés: Mi a helyzet abban az esetben, ha a kárt más okozza, így a kárt okozó gépkocsi biztosítója fizeti a teljes javítási költséget. Az ÁFÁ-s számlát a szerviz szintén cégünknek állítja ki, azzal a fizetési megosztással, hogy az ÁFA 50 %-át cégünk fizesse meg a szerviznek, és vonja le? Ebben az esetben mi lesz az általam levonásba helyezett ÁFA alapja? Válaszát előre is köszönöm


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, a 2017. májusában megjelenő Kata, kiva, eva a gyakorlatban című HVG kiadványt is megkapja a csomag részeként – csomagválasztástól függetlenül! Az akció feltételei a 2017. május 3-ától június 13-áig megrendelt, és 2017. június 30-áig befizetett előfizetésekre vonatkoznak. Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek neve és regisztrációs száma a befizetés után kiküldött számlán lesz feltüntetve.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2017 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X