hirdetés
További témák
Tirpák Anita Mérlegképes könyvelő és adószakértő
Corvin-Alkusz Kft.

Anita több, mint 10 éve dolgozik pénzügy, munkaügy, illetve számvitel területeken vállalatirányítási rendszerek alkalmazása mellett. Feladatai közzé tartozik a társaságok teljes körű számviteli, könyvelési és tanácsadási munkálatainak elvégzése, egyes esetekben ezen feladatok felügyelete, valamint hozzá tartozik a bérszámfejtési terület ellenőrzése is.

Többéves szakmai tapasztalatát egyrészt multinacionális, másrészt neves könyvelő/adótanácsadó irodai környezetben szerezte. Pályafutása során belső ellenőrként is mélyítette ismereteit, melyek az ellenőrzési munkálatok során előnyt jelentenek számára. Szakmai múltjában részt vett több – pozitívan zárult – adóhatósági ellenőrzésen. Számos beszámolót és adóbevallást készített ez idő alatt.

Anita okleveles közgazdász diplomája mellett mérlegképes könyvelői végzettséggel és adótanácsadói képesítéssel is rendelkezik. A törvények, szabályok folyamatos változásának nyomon követése érdekében rendszeresen részt vesz különböző képzéseken, fórumokon.

Anita jelenleg saját könyvelőirodáját vezeti: teljes körű könyvelési, adótanácsadási, bérszámfejtési szolgáltatásokkal és különböző képviseleti szerepekkel áll ügyfelei rendelkezésére. Mint a Corvin-Alkusz Kft. ügyvezetője bármilyen számvitellel, társasági adóval, iparűzési adóval és az adózás rendjével kapcsolatos kérdés megválaszolásában készséggel áll az Olvasók rendelkezésére.

Tirpák Anita

Számviteli és Adózási Szolgáltatások

Corvin-Alkusz Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Üzleti út – kiküldetés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! 1.) Buszvezetők napi munkája, turisták szállítása belföldre, külföldre. A felmerülő költségeket (vezető szállása, autópályadíj, parkolás stb. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Készpénzforgalom cégek között

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Két kft. között kölcsönszerződés van, ami alapján most 9 millió forintot szeretnének törleszteni belőle. »

Megválaszolva

0 komment

Összesítő nyilatkozat módosítása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Közösségi termékértékesítést végzünk. A külföldi partner jelezte, hogy az egyik számlánkon több darabszám szerepel, mint amennyit valójában megkapott. »

Megválaszolva

0 komment

Bankkártyás vásárlás számlája II.

ÁFA

Kedves Tirpák Anita! Köszönöm a válaszát, és kérem hogy erősítse meg azt a mondatát hogy "Ezért ennek megfelelően nem is állíthatunk ki készpénzfizetési vagy egyszerűsített számlát." . »

Megválaszolva

0 komment

Bankkártyás vásárlás számlája

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Kérem a segítségét abban, hogy milyen számlát kell, illetve lehet kiállítani bankkártyás vásárláskor. »

Megválaszolva

0 komment

Rezsi – áfa-visszaigénylés

Számvitel

Egy kft. magánszemélytől bérel egy lakást iroda céljából. A lakásban használt víz, villany és fűtés költségéről szóló számlák után visszaigényelhető-e az áfa? »

Megválaszolva

0 komment

Befektetési egységhez kötött életbiztosítás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egész életre szóló befektetési egységhez kötött életbiztosítást kötött 2014-ben az alábbi paraméterekkel: szerződő: kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tévesen lekönyvelt idegen számla rendezése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2015. 11. havi számlái közé olyan áfás beszerzésű számla került be, ami nem a társaság nevére szól. (A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Adásvételi szerződés felbontása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A kft. a 2014-ben ingatlan és ingó tárgyak vételére kötött adásvételi szerződését 2015-ben visszamenő hatállyal felbontotta. »

Megválaszolva

0 komment

Gázolaj jövedékiadó-visszatérítésének könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Kérném a segítségét a mezőgazdasági gázolaj visszaigénylésének helyes könyvelésében. Itt, az Adózóna oldalon találtam kettőféle verziót. 1. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! 2015-ig társasági adó hatálya alá tartozó kft. 2015. évi mérleg szerinti eredménye 1000 eFt, eredménytartaléka -500 eFt. 2016. évtől evás lett, a 2016. évi eredménye 3000 eFt. »

Megválaszolva

3 komment

Jövedéki adó visszatérítés elhatárolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő ! 2016-ban az MVH-nak üzemanyag jövedéki adó visszatérítést nyújtott be a cég. Az összeg azonban a mérlegkészítés időpontjáig, 2017. 04. 30-áig nem folyt be. »

Megválaszolva

0 komment

Kényszertörlés

Számvitel

Tisztelt Szakértő Egyszemélyes kft. megalakulása óta nem szerzett árbevételt. A tulajdonos egyetlen jogviszonya ebben a kft.-ben van, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék lett elszámolva neki. »

Megválaszolva

0 komment

Saját termelésű készlet selejtezése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Előző évről megmaradt saját termelésű alma (készlet) selejtezését hogyan könyvelem? Tartozik a saját termelésű készlet állományváltozása, K251-258? »

Megválaszolva

0 komment

Pályázati támogatás számviteli elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben várom szíves válaszát: adott egy cég, amely egy szerelőműhelyt épít, részben önerőből, részben hitelből, részben uniós támogatási pénzből. »

Megválaszolva

0 komment

Befektetési életbiztosítás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Befektetési életbiztosítás visszavásárlásának könyvelési lépéseit szeretném megkérdezni. A befizetett összeg 8 000 eFt, ezt költségként elszámoltuk. »

Megválaszolva

0 komment

Üzletrészátadás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Szeretnék érdeklődni kft.-n belüli üzletrészátadás új belépő tagnak könyvelési tételéről. Köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Kedvezményes devizaárfolyam

Számvitel

A cég által nyitott bankál nyilvántartott kedvezményes számlához kapcsolódó devizaárfolyamot (deviza ügyletekhez) használhatja-e? »

Megválaszolva

0 komment

Devizaárfolyam

Számvitel

A cég a devizaárfolyam tekintetében a cég által nyitott bankszámla árfolyamát használja. Ha a vevőnél az eladási árfolyamot használja, akkor az áru megvásárlásánál a vételit kell használni? »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Gyerektartás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rövid távú lakáskiadás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X