hirdetés
További témák
Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Számlázás

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésem merült fel, melyre nem találok egyértelmű választ a jogalkotótól. A cégnek július hónapban lett számlázó programja, amit a NAV felé lejelentettünk. »

Válaszra vár

0 komment

Tehergépkocsi menetlevél és -használat

Általános

Kötelező-e menetlevelet vezetni, ha nem szállít árut (például üzletkötők járnak kis "van" haszongépjárművel partnerekhez, nem mindig visznek árut)? Hol van ennek hatályos jogszabályi hivatkozása? »

Válaszra vár

0 komment

Pénztárgép és viharkár

Általános

Kávézó pénztárgépe a csütörtöki viharban meghibásodott. Szerviz a helyszínen nem tudta a hibát kijavítani. Tovább küldik javításra. Várhatóan ez több hetet is igénybe fog venni. »

Megválaszolva

0 komment

Telephely-bejelentés

Általános

Tisztelt Adózóna! Székhelytől és bejegyzett telephelytől független 3. önkormányzat területén végzett társaságunk állandó, azaz 181 napot meghaladóan építőipari kivitelezési tevékenységet. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Szállító számla több évre visszamenőleg

Általános

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás bérel egy helyiséget, a rezsiszámlát nem a tulajdonos, hanem egy másik bérlő számlázza mert nála van a fő leolvasó óra. A bérleményt 2014. »

Megválaszolva

0 komment

Telek társasházi közös tulajdonba adása

Számvitel

Tisztelt Szakértők! Gazdasági társaság (kft.) a tulajdonába álló telken 16 lakásos társasházat épít. Az alapító okirat szerint a telek a társasház közös tulajdonába kerül. »

Megválaszolva

0 komment

Számla – régi tömbök

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Könyvelő vagyok. Ügyfelem partnere az alábbi számlát nem hajlandó befogadni, mivel egy szakértő leírása szerint a számlaszám formátuma nem megfelelő (AA7S-E567989). »

Megválaszolva

0 komment

Térítésmentesen kapott kísérleti gyógyszer elszámolása

Számvitel

Gyógyszerkísérlet keretében egy cég kísérleti gyógyszert beszámláz egy gyógyszertárnak. Ezeket a termékeket nem kell kifizetni, rá is van írva a számlára, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgéphasználat – eltérő tevékenység

Számvitel

Vállalkozás egy ingatlanon belül éttermi és szállásadási tevékenységet folytat, az étteremben található pénztárgépbe lehet-e rögzíteni a szállásadásból származó tevékenységet, a... »

Megválaszolva

0 komment

Befejezetlen termelés számvitele – hipa

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy építőipari cég egy házat épít eladásra. Az első évben előlegeket kap a vásárlóktól és elkezdi építeni az ingatlant. »

Megválaszolva

0 komment

Exportértékesítés harmadik országba

ÁFA

Ügyfelünk belföldi székhelyű kft. A cég tevékenységi köre: alkatrész értékesítés, szállításhoz kapcsolódó szolgáltatás. A kft.-nek egyetlen vevője van, egy harmadik országbeli székhelyű vállalkozás. »

Megválaszolva

1 komment

Sérült alapanyag selejtezése

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Magyarországon működő cég más tagállamból, harmadik országból szerez be alapanyagot tevékenysége folytatásához. »

Megválaszolva

0 komment

Elveszett pénztárszalag

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. pénztárgépköteles tevékenységet végez. Mellette bankkártya- és szépkártya-elfogadó hely egyben. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép

Általános

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő lenne: Egy kft. kalandparkot üzemeltet a város külső peremén. »

Megválaszolva

0 komment

Ingyenes termékátadás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Szórakozóhelyi belépő: nyugtaadás

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alább vázolt kérdésben kérném szíves segítségüket. Adott "A" Kft., amely egy szórakozóhelyet (diszkót) üzemeltet, főtevékenysége: 5630'08 Italszolgáltatás. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Gyerektartás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rövid távú lakáskiadás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X