hirdetés
További témák
Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Nemzetközi kereskedelmi hálózatból vásárolt termékek

Számvitel

Tisztelt Szakértő! E-bay-ről vásárolt termékről nincs számla, mert nem adnak, a cég bankszámlájáról történik az utalás, visszaigazolás van a vásárlásról. »

Válaszra vár

0 komment

Alanyi mentes katás és az online adatszolgáltatás

Kata, kiva

2018. július 1-jétől a 100 ezer forint feletti áfatartalmú számlákról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak. A katás, alanyi mentes bt. viszont főszabály szerint mentesül ezen kötelezettsége alól. »

Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Fagylaltgépből történő árusítás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Melegkonyhás vendéglátóegységet üzemeltető vállalkozás (italbolt) fagylaltgép beállítását tervezi. »

Válaszra vár

0 komment

Részesedés értékesítése során keletkezett költség elszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves tájékoztatását egy társaság részesedésének értékesítése során keletkező költség elszámolásáról. »

Válaszra vár

0 komment

Fejlesztési tartalék a társasági adó esetén

Számvitel

Ingatlant vásároltunk, a fejlesztési tartalékot felhasználtuk a 2016. évben. Az értékcsökkenést számoljuk számviteli törvény szerint és adótörvény szerint. »

Válaszra vár

0 komment

IFRS bevezetése kkv-nál

Általános

Tisztelt Szakértő! Mi az Európai Unió és Magyarország állásfoglalása a kkv IFRS bevezetésével kapcsolatban? Kilátásban van-e a kkv IFRS opcionális bevezetése hazánkban? »

Válaszra vár

0 komment

Eva alatti áfa

EVA

2018. január 1-jével ügyvédi iroda áttért az eva hatálya alá, addig alanyi mentesként számlázott. Eva alatt kiállíthat áfatartalmú számlát? »

Válaszra vár

0 komment

Beszámoló formája és könyvvizsgálati kötelezettség

Számvitel

Tisztelt Szakértő, Kérdésünk, hogy azon magyar kft. »

Megválaszolva

0 komment

Számvitel

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Kft. 2011. évben vásárolt 12 millió forint bruttó értékben mérőműszert, melynél most vezérléscserére volt szükség a működéshez, 2 millió forint értékben. »

Megválaszolva

0 komment

Éves beszámolókészítési kötelezettség

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy kft. »

Megválaszolva

1 komment

Bérelt szoftver betanítási költsége

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Bérelt szoftver nagy összegű betanítási költségét el kell határolni a szoftver tervezett használati idejére, vagy a betanítás évében elszámolható teljes egészében költségként? »

Megválaszolva

0 komment

Vízkészletjárulék könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A vízkészletjárulék adónak minősül, és 86-ra kell könyvelni, vagy a felhasznált víz bekerülési értékeként 51-re? Válaszát előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Számlázóprogram és pénztárgép közös használata

Általános

Társaságunknál több éve működik az a gyakorlat, hogy a kiállított készpénzes számlák ellenértéke a fizetés napján a pénztárgépbe beütésre kerül. »

Megválaszolva

0 komment

Tisztelt Szakértő!

Számvitel

Egy vállalkozás 2017. február 01-jén lépett be a kivába. Záró beszámolójaként éves beszámolót készített 2017. január 31-ei fordulónappal. Kérdésem, hogy 2017. február1-jétől 2017. dec. »

Megválaszolva

0 komment

Leltár

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 69. »

Megválaszolva

0 komment

Evaalap

EVA

Tisztelt Szakértő! Egy bt. evaalany, a számviteli törvény hatálya alá tartozik. 2017. évben az egyik partnere felszámolás alá került, így nem fízette a számlák összegét. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárcsökkenés kivás időszak alatt

Kata, kiva

Az alábbi mutatóim vannak: Előző évi pénztáregyenleg: 5 millió forint Tárgyévi pénztáregyenleg: 4 millió forint Pénztár mentesített értéke év végén: 5 millió forint (a három mutató közül ez a... »

Megválaszolva

0 komment

Eva – áthúzódó bevétel

EVA

Tisztelt Szakértő! Evás bt. számlájára december 29-én érkezik egy összeg, amelyről a számla szerződés szerint és a gyakorlatban is csak a következő év január hónapjában kerül kiállításra. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Használtcikk-kereskedelem II.

Nagy Norbert

adószakértő

Exportértékesítés előlege

Nagy Norbert

adószakértő

Szórólap nyomtatási költsége lehet-e anyagköltség?

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X