További témák
Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Eva-bevételi határt meghaladó evaalany helyi iparűzési adója

Helyi adó

Tisztelt szakértő! Volt eva-alany ügyfelem tavaly december közepén túllépte az eva-bevételi határt, emiatt kényszerült kilépni az eva hatálya alól. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgéphasználat

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély szálláshely-szolgáltatási tevékenységet végez, pénztárgéphasználatra kötelezett lenne, de helyette a számlánkénti tételes adatszolgáltatást választotta. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép

Általános

Tisztelt Cím! Ügyfelem üzletében pénztárgépet használnak és minden tranzakciót beütnek (készpénzes és bankkártyás fizetést is). »

Megválaszolva

0 komment

PTGSZLA nyomtatványon kell-e jelenteni az átutalásos számlát, ha nem a helyszínen állítják ki?

Általános

Tisztelt Szakértő! A PTGSZLA nyomtatványon minden esetben kell jelenteni az adott telephelyhez köthető, de bankon keresztül utalt összegekről készült számlát. »

Megválaszolva

0 komment

2017. évi fogászati prémium

Számvitel

2017. év végén a fogászati vállalkozások prémiumként 3 millió forint egyszeri juttatást kaptak, azonban sokaknak csak január elején jelent meg a bankszámlájukon a pénz. Viszont a juttatás még a 2017. »

Megválaszolva

0 komment

Kártyás fizetés

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egy adómentes értékesítést folytató egyéni vállalkozó hordozható kártyaleolvasó működtetését vezetné be, mivel nem egy helyen értékesít. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva, értékcsökkenés

Általános

Tisztelt Szakértő! 2018.01.01-jétől a társaság a kiva adózási módot választotta. Jól értelmezem-e az alábbiakat? 1. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgépköteles az időszakos utcai árusítás?

Általános

Tisztelt Szakértő ! Egy kft. a nyári szezonban önkormányzati engedéllyel kitelepül, és az utcán gyümölcsöt árusítana. Az árusításnál nyugtatömböt használna. Áram vételre nincs lehetőség. »

Megválaszolva

0 komment

Beszámoló a kata hatálya alatt II.

Kata, kiva

Kérdésem: Egy társasági adós bt. 2017. február 1-jével katás lett. Milyen beszámolót kell készítenie, 2017.01.31-ig vagy 2017.12.31-ig tartó időszakra kell vonatkozni a beszámolónak? »

Megválaszolva

0 komment

Nyugdíjas evás – szakképzési hozzájárulás

Rehab.járulék / Szakképzési hozzájárulás / EHO

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjas evás társas vállalkozó jövedelmet nem vesz fel, megfizeti a havi egészségügyi szolgáltatási járulékot. »

Megválaszolva

0 komment

Tehergépjármű üzemben tartói jogának ingyenes átadás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy társaság átengedi a tulajdonában lévő tehergépjárművek üzembentartói jogát ingyenesen egy másik társaságnak (kft.), amely az átadó kft. kapcsolt vállalkozása. »

Megválaszolva

0 komment

Éves beszámolóról visszatérés az egyszerűsített éves beszámolóra

Számvitel

A vállalkozás két éve éves beszámolót készített. A beszámolók értékhatárának emelése miatt nem köteles éves beszámoló készítésére. »

Megválaszolva

0 komment

Bemutatóterem és pénztárgép

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás ablakgyártással és beszereléssel foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Immateriális javak könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Számlázó program vásárlása esetén kerülhet-e beruházási számlára a megvásárolt szoftver, vagy azonnal a 114-es és 1149 főkönyvi számlán kell elszámolni? »

Megválaszolva

0 komment

Számlázás külföldi cég nevében

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy külföldi cég, amelynek jelenleg az áfabevallásait készítjük, arra kéri a könyvelőirodánkat, hogy 2018. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép

Általános

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Kiva eredménykimutatás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Az érdekelne, hogy a kiva beszámoló készítésénél az eredménykimutatás mit tartalmaz és az adózott eredmény milyen tételekből adódik össze? Köszönöm »

Megválaszolva

0 komment

Mikrobeszámolós hiba lezárt év után

Általános

Tisztelt Szakértő! Mikrogazdálkodói beszámolót készítő cégnél a beszámoló beadása után vettük észre, hogy a vevőszámláit nem megfelelően állította ki. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás vállalkozás – fitnessbérlet

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kiva hatálya alá tartozó vállalkozás a dolgozóinak havi fitnessbérletet vásárolt. Kérdésem: milyen adófizetési kötelezettség keletkezik, illetve érinti-e a kivaalapot? »

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó – sörértékesítés

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

Csecsemőgondozási díj harmadik gyermek után

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Jogviszony tisztázása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X