hirdetés
További témák
Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Tárgyieszköz-leírási kulcs átalakulás esetén

Számvitel

Kiválás során a kivált társaság a jogelődtől tárgyi eszközöket vett át. Kérdésem, hogy ezen eszközöknél a kivált társaság alkalmazhatja-e az 1996. évi LXXXI. törvény (taotörvény) 1. »

Válaszra vár

0 komment

Akciós készülék értéke

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Számvitel témakörben a kérdésem a következő: kft. »

Válaszra vár

0 komment

Végleges pénzeszközátadás kivás és taós kapcsolt vállalkozás között

Kata, kiva

Tisztelt Adószakértő! Adott két egyszemélyes belföldi kft., azonos a tulajdonos, mindkét cégben ő az ügyvezető is. A kiva alá tartozó kft. véglegesen pénzeszközt adna át a tao alá tartozó kft.-nek. »

Válaszra vár

0 komment

Banki kamatfizetés

Számvitel

Beruházási hitel IV. negyedévi kamatát a pénzintézet a következő év első bankkivonatában szerepeltette, ekkor került kifizetésre a bankkamat. »

Megválaszolva

0 komment

Bankkártyás fizetési mód

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi kft. vállalkozási szerződéssel szerződött üzletkötők bevonásával értékesíti termékeit. A cégnek üzlete nincs, kiizárólag az üzletkötőkön keresztül lehet vásárolni. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva: pénztár mentesített érték

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! 2017.01.01-jétől egy kft. bejelentekezett a kiva hatálya alá. 2017.01.01-jén a pénztár nyitóegyenlege 1 073 ezer forint volt. A 2017. »

Megválaszolva

0 komment

Evaalany számlázása akkreditált oktatásról

EVA

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem evás. Oktatási tevékenységről állítana ki számlát olyan iskola részére, ahol akkreditált oktatás folyik. Akkreditált képzés esetén a számla nem tartalmaz áfát. »

Megválaszolva

0 komment

Könyvvizsgálat

Számvitel

Fémhulladék-kereskedelemmel foglalkozó kft.-nek éves beszámolóhoz szükséges könyvvizsgálót foglalkoztatnia? Számviteli szempontból a havi árbevétele nem éri el a 25 millió forintot. »

Megválaszolva

0 komment

Előző évi jutalmak kifizetése

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! 2018. évre kiva alá áttért társaság (előzőleg mikrogazdálkodó) az előző évi eredménye alapján jutalmat osztana, amit január közepén és februárban fizetne ki. »

Megválaszolva

0 komment

Edzőgépek amortizációja

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Ún. body-building tipusú edzőtermet létesítettünk. Az új tárgyi eszközök értéke nagy, tehát nagyon fontos lenne, hogy jó amortizációs elszámolást válasszunk. »

Megválaszolva

1 komment

Számla kiállításának és teljesítésének időpontja

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunkban víz- és csatornatervezéssel is foglalkozunk, amelyhez elengedhetetlen a közművekkel való egyeztetés. 2017-ben már lehetőség nyílt az e-közmű használatára. »

Megválaszolva

0 komment

Cégautóadó evás bt.-nél

EVA

Tisztelt Szakértő! Egy evás bt. »

Megválaszolva

0 komment

Szellemi termék vagy igénybe vett szolgáltatás?

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egyik vállalkozási szerződés tárgya a megrendelő fejlesztési stratégiájának elkészítése (helyzetelemzés, kohézióanalízis, forrástérkép). A szerződés 4. »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. végelszámolása, beszámoló közzététetle

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kata hatálya alatt lévő bt. végelszámolása befejeződött. A végelszámolás időszaka 2017.09.21-2017.11.30-ig tartott. »

Megválaszolva

0 komment

Onlinepénztárgép-kötelezettség

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó ajándéktárgyak készítésével foglalkozik. Eddig csak piacokon és rendezvényeken árusította termékeit, majd az interneten saját oldalán kezdte meg az árusítást. »

Megválaszolva

0 komment

Elektronikus számla könyvelése

Általános

Tisztelt Szakértő! Vállalkozó a 10Xona elektronikusan aláírással ellátó számlázó programmal dolgozik az interneten. A biztosító berögzíti a szállítót, ő pedig kiszámlázza. »

Megválaszolva

0 komment

Tv-előfizetés

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! A cég olyan Telekom-szerződést kötött, amely a telefon, internet és a tv-előfizetés szolgáltatásokat is tartalmazza. Ezekből a tv-előfizetés is elszámolható a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás mikrovállalkozás amortizáció

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Milyen amortizációs kulcsokat alkalmazhat a kivás mikrogazdálkodó? A 398/2012. kormányrendelet 8. § (5) bekezdése szerint a tao szerinti kulcsokat kell alkalmazni. »

Megválaszolva

1 komment

Kiegészítő melléklet

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő mellékletében be kell-e mutatni a beszámoló készítőjét? Válaszát előre is köszönöm! »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Bankkártyás fizetési mód

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X