További témák
Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Időszaki elszámolású ügylet mikrogazdálkodói beszámolóban

Számvitel

Tisztelt Adószakértő! Egyik cégünk 2016-ra a mikrogazdálkodói beszámolót választotta. Időszakos elszámolású tevékenységet végez, tehát januárban számlázza ki a decemberi teljesítéseket. »

Megválaszolva

0 komment

NAV foglalás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A NAV egy kft. tárgyi eszközeit lefoglalta. Hogyan kell könyvelni az eseményt a foglalási jegyzőkönyv alapján? »

Megválaszolva

0 komment

Paypal számlázórendszerének használata exportnál

Általános

Kedves Szakértő, Egyéni vállalkozó szeretné termékeit exportálni EU-n belülre és kívülre egyaránt. A vevők részéről jelentős igény jelentkezik a paypal rendszeren keresztüli fizetésre. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép-kötelezettség

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Kérem, szíveskedjék segíteni abban, hogy az 559001 ÖVTJ besorolás alá tartozó egyéb szálláshely-szolgáltatás esetében kötelező-e 2017-től a pénztárgép használata? »

Megválaszolva

0 komment

2008-as egyenleg rendezése

Számvitel

2017-ben átvettük egy kft. könyvelését, ahol 2017 januárban a tulajdonos folyószámlát egyeztetett a FŐGÁZ Zrt.-vel, és kiderült, hogy túlfizetés van, így visszautalt 131 329 Ft-ot a bankszámlára. »

Megválaszolva

0 komment

Evás vagy katás bt. végelszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Evás vagy katás bt. végelszámolással történő megszűnésekor, a számviteli törvény alá való visszatéréskor a nyitómérleget kell-e könyvvizsgálóval ellenőriztetni? »

Megválaszolva

1 komment

Kivaalap főfoglalkozású társas vállalkozó esetében

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Segítségét (megerősítését) kérném a kiva jogszabály értelmezésében. Főállású tag (ács, tehát szakképzett) 161 ezer forint (garantált bérminimum) tagi jövedelmet vesz fel. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva alatt kifizetett bérleti díj tulajdonos ügyvezetőnek

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A kisvállalati adó hatálya alá tartozó kft. a tulajdonos-ügyvezető részére bérleti díjat fizet ki, amelyből természetesen az szja-t levonja kifizetéskor. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép – nem tételesen beütve

Adózás rendje

Amennyiben több 27 százalékos termék értékesítése történik, akkor szabályosnak tekinthető-e, hogy a pénztárgépbe csak egy tételként rögzítik. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgépzárás naponta többször

Általános

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy üzlet egy nap kétszer: délelőtt pár órára és délután pár órára nyit ki, akkor a pénztárgépet miként kell zárni? »

Megválaszolva

0 komment

Elektronikus számlának vagy papír alapú számlának minősül?

Általános

Egy társaság weboldalt üzemeltet, ahol a megrendelők különböző szolgáltatásokat tudnak rendelni és kifizetni. »

Megválaszolva

0 komment

Evás kft. törzstőke emelése eredménytartalékból

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy evás kft. eddig minden évben kivette a teljes nyereséget osztalékként, így nem rendelkezik eredménytartalékkal. A kötelező törzstőkeemelést a 2016. »

Megválaszolva

0 komment

Evás időszak alatt szerzett ingatlan

Általános

Evás bevételi nyilvántartást vezető bt. evás időszak alatt vett egy ingatlant, 7 millió forintért. Az ingatlanra 40 százalék támogatást kapott, ami után megfizette az evát. »

Megválaszolva

0 komment

Mikrogazdálkodói beszámoló és a bónusz

Számvitel

Tisztelt Adózóna! A kérdésem a következő: adott egy kft., amely jelentős bónuszbevétellel rendelkezik. Kapott bónuszértesítőt 2016. évi időszakra 2016. évi dátummal, ennek a sorsa tiszta sor, 2016. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva-osztalék

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! 2017-ben a cég áttért társasági adóról kisvállalati adóra. Eredménytartaléka pozitív, 2016. évi eredménye is pozitív, a beszámoló 2017.03.31-éig készül el. »

Megválaszolva

0 komment

Fodrász – termékértékesítés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a fodrászüzletben hajápolási termékeket is értékesítenek, kötelező-e az online pénztárgép használata? »

Megválaszolva

0 komment

Szolárium-üzemeltetés

2017-es változások

Tisztelt Címzett! Kell-e szolárium üzemeltetéséhez online pénztárgép 2017. január 1-jétől? »

Megválaszolva

0 komment

Számla – fogyasztóvédelem

Számvitel

Tisztelt Szakértő Úr! Az alábbi cikk 5. pontjában fogyasztóvédelmi, illetve tájékoztatási szabályokra utal a számlaadás kapcsán. Kifejtené pontosan, milyen előírásokra gondolt? http://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Időszakos elszámolású ügylet számlázása

ÁFA

Egy pékség naponta szállítja termékét egy üzletbe, és a szerződés szerint havonta egyszer fog számlázni. A fizetési határidő 15 nap. Mi a teljesítési határidő, ha a 2016. »

Megválaszolva

0 komment

Taxis online pénztárgép használat

Adózás rendje

Taxis egyéni vállalkozó 1 fő alkalmazottal, két autóval dolgozik, így két online pénztárgépet vett. A gépekben rögzítve van a pénztáros neve. Mi van akkor, ha mindkét sofőr mindkét autóban dolgozik? »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Jeleléti ív vezetése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X