hirdetés
További témák
Hozzászólások 0

Vezénylés tartalma, formai követelménye

Tisztelt Szakértő! Közalkalmazottként egy kórház betegszállító részlegén gépjárművezetőként dolgozom heti 40 órás munkarendben, 8, illetve 12 órában. A következő havi vezénylést mennyi idővel elöbb kell elkészíteni, illetve a dolgozónak mennyivel előbb köteles azt átadni a munkáltató? A munkáltatónak figyelembe kell-e vennie a munkavállaló kéréseit, hogy esetleg melyik nap nem tudna dolgozni? A munkáltatónak meg kell-e kérdeznie, hogy van-e ilyen nap esetleg? Mit kell tartalmaznia egy vezénylésnek (kiállító aláírása, dátum stb.)? A munkavállalónak aláírásával igazolni kell-e, hogy tudomásul vette és elfogadta a vezénylést? Ha nem kérik az aláírásunkat, s mégis köteleznek, hogy így dolgozzunk, akkor mi a teendő? Ha nem felel meg a vezénylés, milyen úton-módon kérhetem a módosítását? Hónap közben mennyi idővel előbb kell jeleznem, ha nem tudok valamelyik munkanapon megjelenni, s köteles-e ezen a napon megoldani a helyettesítésemet a munkáltató? Gépjárművezetőként napi 400-500 kilométert vezetve valóban három egymást követő napot muszáj vezetni, amikor a munkaidő hajnali 4, illetve 5 órakor kezdődik? Köszönöm válaszát: Zsu


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, garantáltan megkapja a HVG Extra Business és HVG Extra Pszichológia egy-egy számát, ezen kívül részt vehet a sorsoláson, amelyen wellnesshétvégét és Kern András zenés estjére nyerhet két jegyet! Az akció feltételei a 2018. április 26-tól 2018. május 31-ig megrendelt, és 2018. június 8-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 május
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X