Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Egészségpénztár, számlázás

Számvitel

T. Szakértő! Gyógytornával foglalkozó cég számlázáskor eddig az egészségpénztár nevére állította ki a számlákat, megjegyzésben a páciens nevét szerepeltette. »

Megválaszolva

0 komment

Szellemi termék vagy vagyoni értékű jog

Számvitel

Jól gondolom-e? Egy szoftvergyártó cég fejlesztése, például egy könyvelőprogram, saját előállítású szellemi termék, mivel ez a cég tulajdona. »

Megválaszolva

0 komment

Karbantartás?

Számvitel

Tisztelt Szakértő! 6 éves, még nullára le nem íródott tehergépkocsink motorhibássá vált. A javítás megkezdődött. Vásároltunk alkatrészeket, van számlánk javító műhelytől, márkaszerviztől. »

Megválaszolva

0 komment

Bankkártyás terminál

Általános

Tisztelt Szakértő! Kozmetikusnak (akinél van szolárium és emiatt pénztárgépre kötelezett) kell-e bankkártyás terminál? Köszönöm válaszát! »

Megválaszolva

0 komment

Horgásztó könyvelése kft. esetében

Általános

Tisztelt Szakértő! Nagyon összetett kérdésem lenne kimondottan horgásztó könyvelésével kapcsolatosan. »

Megválaszolva

0 komment

Közüzemi díj elszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem segítségét. Egy kft. bérleti szerződést köt magánszeméllyel irodabérlésre. A szerződésben kikötik, hogy a közüzemi díjakat a bérlő kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kötelező bankkártyaterminál

Általános

Tisztelt Szakértő! 2021. január 1-jétől kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások kötelező bankkártya erminál használatával kapcsolatban lenne kérdésem. »

Megválaszolva

0 komment

Végrehajtó iroda készkiadás bizonylat

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Végrehajtó irodánál felmerülő készkiadások bizonylatolására milyen szabály vonatkozik? »

Megválaszolva

0 komment

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A beolvadás során történő részesedés kivezetésével kapcsolatban kérem a segítségét. "A" Zrt. megvásárolta „B” Zrt. »

Megválaszolva

0 komment

Fióktelep eredménye

Általános

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretném segítségét kérni. Egy lengyel gazdasági társaság magyarországi fióktelepének eredménye hogyan vehető ki a cégből? »

Megválaszolva

0 komment

Közigazgatási határon kívüli bérlet könyvelése

Számvitel

A munkáltató által megvásárolt bérlet 86%-a a munkáltató költsége, a dolgozójától pedig számla kiállítása nélkül, fizetéskor levonja a 14% -ot. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárhiány alapítványnál

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy alapítvány végelszámolásánál derült ki, hogy a pénztárban nem annyi pénz van, mint a könyvelésben. Az alapítvány pénzét nem alkalmazott kezelte, hanem szívességből többen. »

Megválaszolva

0 komment

Házipénztár vezetése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Belföldi társaság jegyzett tőkéjét a tagok házipénztárba való befizetéssel rendezték a társasági szerződés keltének napján. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Visszáru árfolyama

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Szlovák partnerünk egy 2019.11.21-i teljesítésű szállításáról állított ki visszáruszámlát 2020.09.22-én.( A terméket minőségi kifogás miatt szállították vissza. »

Megválaszolva

0 komment

Követelés mérlegben

Számvitel

Egyszeres könyvvezetést folytató társasház vállalkozási szerződés jogcímen jogerős fizetési meghagyás alapján végrehajtási eljárást indított egy kft.-vel szemben 3 millió forint értékben. »

Megválaszolva

0 komment

Számlázóprogram mellett kézi bizonyalt

Általános

Tisztelt Szakértő! Bt. számlázóprogramot használ. Hétvégenként a piacon értékesítene. Állíthat-e ki kézi számlát vagy nyugtát? »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Végkielégítés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti áfa évközi választása

Kelemen László

adószakértő, jogász

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close