További témák
Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kiskereskedelmi értékesítés EUR-ban, pénztárgép

Általános

Egy kft. egyazon kiskereskedelmi üzletében forintért és EUR-ért is értékesíteni szeretné áruit. A cég a termékeken forintban és EUR-ban is feltünteti az árakat. »

Válaszra vár

0 komment

Vásárolt cég elhatárolt veszteségének felhasználása kivás időszakban

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy taós társas vállalkozás az évek során 250 millió forint veszteséget halmozott fel. A céget egy új magánszemély tulajdonos vásárolta meg. »

Válaszra vár

0 komment

Adóstárs által fizetett kamat

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Banki hitelszerződés alapján nem a hitelfelvevő A cég, hanem az adóstárs B cég fizeti a törlesztőrészleteket és a kamatot. B cég hogyan könyvelje az elutalt kamatot és a tőkerészt? »

Válaszra vár

0 komment

Kata hatálya alól tao-ba történő visszatérés

Kata, kiva

Jelenleg kata hatálya alatt lévő bt. 2018. december 31-ével szeretne visszatérni a tao alá. Kérem arra vonatkozóan válaszukat, hogy milyen feladatai vannak a bt. »

Válaszra vár

0 komment

Pótbefizetés tagi kölcsönből?

Általános

Tisztelt Szakértő! 2017-ben kezdő kft. saját tőkéje a megengedett érték alá csökkent, és 2018-ban sem fog még rendeződni. A vállalkozás tagi kölcsön nyújtása mellett működik. »

Megválaszolva

0 komment

Nyugta- és számlaadás együtt

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy ha egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Közvetett vámjogi képviselő

Általános

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk Kínából alkatrészeket vásárol. »

Megválaszolva

0 komment

Kft. tevékenységének bővítése

Általános

A kft. bővíteni tervezi a tevékenységét autószerelő, autóvillamosság-szerelő, alkatrész-kereskedelemmel. Milyen bejelentési kötelezettségei vannak a fenti tevékenységekkel kapcsolatban? »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. kapott osztaléka

Kata, kiva

Katás bt. tulajdonos egy kiva adózást választó kft.-ben. Éves elszámoláskor a taggyűlési határozatban osztalékfizetésben állapodtak meg . A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kérdéses számlaeredet

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A hétvégén igénybe vettem egy szállásszolgáltatást Budapesten. A fizetés előre történt a booking.com számára. »

Megválaszolva

1 komment

Online pénztárgép-számla

Általános

Tisztelt Adózóna! Ügyfelünk online pénztárgép használatára kötelezett, bolti értékesítést végez. »

Megválaszolva

0 komment

Tagnak nyújtott kölcsön kiva-korrekció

Kata, kiva

Betéti társaság társaságiadó-törvény hatálya alá tartozik jelenleg, október 1-jétől áttér a kivára. A korábbi években tagjai számára kölcsönt nyújtott, melynek visszafizetése még nem történt meg. »

Megválaszolva

0 komment

Áttérés devizás könyvvezetésre

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Milyen jogszabályi feltételei vannak a forinttól eltérő devizában történő könyvvezetésnek? Az áttéréshez milyen határidők és jogszabályi követelmények vannak? »

Megválaszolva

0 komment

Elhatárolt veszteség elszámolása végelszámoláskor

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Van egy bt., amely sok év óta nem működik, de fizeti a kötelező biztosítást. »

Megválaszolva

0 komment

Könyvvizsgálat

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egy kft. árbevételének átlaga a 2017-2018. évben meghaladja a 300 millió forintot, 20 főt foglalkoztat. Kérdésem, hogy a 2018. év könyvvizsgálatra kötelezett lesz? Köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Tagi kölcsönnel rendelkező cég eladása

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy kft. úgy került eladásra, hogy az előző tulaj (egy másik kft.) által adott kölcsön nem került visszafizetésre. »

Megválaszolva

0 komment

PTGSZLAH

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem bevezette a banki terminált, és így készpénz helyett bankkártyával is fizetnek a vásárlói. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép használat NAV állásfoglalás fényében

Általános

Tisztelt Szakértő. Egy NAV munkatárs által tartott előadáson vettem részt 06. hóban, ahol u.azt mondták, amit most le is írtak a 2018.08.16án megjelent állásfoglalás 2. és 3 pontjában. »

Megválaszolva

0 komment

Beszerzési ár része

Általános

Tisztelt Szakértő! Szeretném a szíves segítségét kérni készletbeszerzés kérdésében. Adott egy kft., amely fűtőkészülékek beszerzésével és értékesítésével foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Vállalkozás-alvállalkozás

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk reklámkampányok létrehozásával, kivitelezésével foglalkozik. Ehhez különböző helyszínekkel (például strandok, fitnessz termek stb. »

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas foglalkoztatása

Széles Imre

tb-szakértő

Gyermekápolási táppénz

Széles Imre

tb-szakértő

Csed, gyes, gyed

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X