Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Határidős devizaügylet

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2019. évben határidős deviza forward ügyleteket kötött, amelyeket még 2019. évben lezárt. »

Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Éven átnyúló átalakulás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Bt.-ből kft.-vé alakulás 2019.09.01-én kezdődött. 2019.08.31. időponttal elkészült az átalakulási vagyonmérleg, vagyonleltár-tervezet. A bt.-t 2020.01. »

Megválaszolva

0 komment

Számviteli feljegyzés, "vegyes" bizonylat kellékei

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Érdeklődöm, hogy egy "vegyes könyvelés" mögötti belső bizonylatnak milyen tartalmi/formai követelményei vannak, mit kell felvezetni rá? Köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Vásárolt szoftver

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Társaságunk vásárolt Windows10 OEM szoftvereket a meglévő számítógépekre, ami tulajdonképpen csak az adott gépeken futtatható. »

Megválaszolva

0 komment

Számlázás külön díjért

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk távszámlázást akar bevezetni, amit néhány ügyfele nem hajlandó elfogadni. »

Megválaszolva

0 komment

Devizaszámláról utalás forintszámlára forintos számla esetében

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Hozzáértő segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésben. Két magyar cég között forintban történik a számlázás. »

Megválaszolva

0 komment

Számlaadat-szolgáltatás – Lakásszövetkezet

Áfa

Tisztelt Szakértő! 2020. július 01-től minden adóalany kötelezett a számlaadat-szolgáltatásra, azok az adóalanyok is, akik áfa szempontjából alanyi mentesek (adószámuk 1-es)? Köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Uniós jóváírás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Mikrobeszámolót készítő vállalkozás 2020. januári kiállítási és teljesítési időponttal több euróban kiállított szállítói jóváíró számlát kapott, az előzményszámlák 2019. éviek. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép

Általános

Tisztelt Szolnoki Úr! Köszönöm szépen a válaszát (2020. 02. 12.). https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Számlázóprogram és pénztárgép

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy gépjárműalkatrész-kereskedelmi tevékenységet folytató kft. az olyan készpénzes vásárlásokat is beüti a pénztárgépbe, melyekről számla is készül. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép nyugtaadás kezeléséhez

Általános

Kedves Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy hol találok törvényi előÍrást arra vonatkozóan, hogy a pénztárgépkezelő a gyakorlatban mikor köteles a nyugtát a vevő kezébe adni. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanvásárlás, felújítás, továbbértékesítés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Egy vállalkozás az alábbi tevékenységet végzi: használt ingatlant vásárol, amelyet felújit, illetve bútorokkal berendez. »

Megválaszolva

0 komment

Termék vagy áru

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Segítségüket kérném a következő esetek értelmezésben, mert az átvilágító céggel vitában állunk, hogyan is könyveljünk. Minek minősül és hová kell könyvelni Ön szerint? »

Megválaszolva

0 komment

Bontási költség aktiválása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy cég egy műhelyt (mintaműhelyt) lebont. A lebontott műhely helyett egy másik épületrészben meglévő műhelyt felújít és átalakít az új mintaműhely céljára. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép – személyi edző

Általános

Tisztelt Szakértő, Személyi edző (katás) 8551 szám alatti tevékenységéről adhat-e nyugtát pénztárgéppel? Köszönettel: GG »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kávézónkban pénztárgépet és bankkártyaolvasó terminált üzemeltetünk. Havonta pár alkalommal vendégeink kérnek számlát, készpénzes és kártyás fizetésről. »

Megválaszolva

0 komment

Online pénztárgép átminősítése tartalék géppé

Általános

Tisztelt Adózóna! Vállalkozásunknak több telephelye is van az országban. Mindegyik telephely folytat kiskereskedelmi és nagykereskedelmi értékesítést is. »

Megválaszolva

0 komment

Elhatárolás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy cég gépeket készít, a gépeket be is programozzák. Kérdés: ha a programozással töltött idő 2019. december 1-jétől 2020. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Bérmunka számlázása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Önálló tevékenység után fizetendő szocho

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi pótlék igénylése

Lepsényi Mária

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close