További témák
Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép – hiányzó bevétel

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás online pénztárgép alkalmazására kötelezett. A használat során egy bankkártyás fizetést hiba miatt a pénztárgép sztornózott. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű pénzügyi lízing

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Személygépkocsi nyílt végű pénzügyi lízingjének első nagy összegű (kezdő) díjának számlája a következő: 1 569 e Ft + 424 e Ft áfa. »

Megválaszolva

0 komment

Fejlesztési tartalék felhasználása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Adott egy évek óta meglévő ingatlan, amelyen 2018-ban több alkalommal végeztek felújítást (fűtéskialakítás, nyílászárócsere, álmennyezet kialakítása stb.). »

Megválaszolva

0 komment

Eva árbevételi határának túllépése

EVA

A társaság eva szabályai szerint működik. Árbevétele 2018. október 27-éig 29 millió forint. 2018. október 30-án kibocsát egy 1 800 000 forint összegű számlát. »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó ellenőrzése

Helyi adó

Tisztelt Adózóna! Az alábbi esetben szeretnék segítséget kérni. Az egyik kft.-nél 2012-2015-ig iparűzésiadó-kötelezettség teljesítését ellenőrizték a revizorok. »

Megválaszolva

0 komment

Telefon törlesztőrészletének átvállalása

Számvitel

Az alábbi kérdésben kérném szíves tájékoztatásukat: Egy gazdasági társaság részletre vásárolt egy telefont előfizetéssel együtt. A telefonról szóló számla egyösszegben elkönyvelésre került. »

Megválaszolva

0 komment

Étteremben a vendég euróval fizet

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalásukat szeretném kérni az alábbi esetre vonatkozóan. Egy étteremben elfogadnak eurót is fizetéskor. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű pénzügyi lízing első számla

Számvitel

Tisztelt Szerkesztőség! Személygépkocsi nyílt végű pénzügyi lízingjének első nagy összegű (kezdő) díjának számlája a következő: 1 569 eFt + 424 eFt áfa. »

Megválaszolva

0 komment

Fejlesztési tartalék

Számvitel

Tisztelt Szakértő! 2018. évben alakult kft. nyereséget produkált. Az ügyvezető tulajdonos már most tudja, hogy tárgyi eszközöket, járművet, szerszámokat fog vásárolni 2019-ben. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva adózás – osztalék, végleges pénzeszköz átadás

Általános

- Ebben az évben egy kivás cégnek ingatlaneladásból nyeresége képződik. »

Megválaszolva

0 komment

Catering szolgáltatás

Általános

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni: Egy cég catering szolgáltatást végez. Vagyis eseményekre, rendezvényekre szállít ételt és italt. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszemélyes kft. nyugdíjas tulajdonosának munkabérterhei

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! 1.) Egyszemélyes kft. a kiva hatálya alá tartozik. Nyugdíjas tulajdonosa – egyéni vállalkozó is –, a társaság tevékenységét (számviteli szolgáltatás) munkaviszony keretében végzi. »

Megválaszolva

0 komment

Meghibásodott pénztárgép bevétel

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó online pénztárgépe meghibásodott. Egy hétig kézi nyugtákat állított ki, majd a szerviztől kapott cserepénztárgépet. »

Megválaszolva

0 komment

Evás bt. egyszerűsített végelszámolása

EVA

Tisztelt Szakértő! Bevételi nyilvántartást vezető evás bt. egyszerűsített végelszámolását végzem. A végelszámolás kezdő napja 2019.01.01. A társaság a tevékenységét 2018 decemberében már megszüntette. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű lízing és fejlesztési tartalék

Számvitel

Fel lehet-e használni korábban képzett fejlesztési tartalékot nyílt végű pénzügyi lízing formájában bérelt személygépkocsinál? »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép – internetes kiskereskedelem

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó internetes kiskereskedelemmel foglalkozik, 4791-es TEÁOR-, 479102 szakmakóddal. Üzlethelyisége nincs, ezáltal pénztárgépet nem üzemeltet. »

Megválaszolva

0 komment

Könyvelés

Általános

Tisztelt szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Nyílászáró-beépítés anyaggal PTGSZLAH

Általános

Tisztelt Szakértő! Nyílászáró-beépítéssel foglalkozó egyéni vállalkozó megvásárolja az ablakokat és beszereli. Üzlete nincs. »

Megválaszolva

0 komment

Közvetített szolgáltatás elszámolása az iparűzési adónál

Helyi adó

Tisztelt Adózóna! Az alábbi esetre szeretnénk kérni állásfoglalást: Egy általunk könyvelt vállalkozás rádió elektronikai rendszerek összeállításával, integrálásával és exportjával foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Nyomda számlázása

Általános

Tisztelt Szakértő ! Szeretném megkérdezni, hogy nyomdának kell-e pénztárgépet használnia? Tevékenysége 1812 Nyomás (kivéve: Napilap) 1814 Könyvkötés, kapcsolódó szolgáltatás. »

Kérdések és válaszok

Közalkalmazotti jogviszony

Széles Imre

tb-szakértő

Ápolási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X