Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként. Ezt követően adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, pénzintézeti könyvvizsgáló, s biztosítási könyvvizsgáló képesítést szerzett, kiegészítve egy tőzsdei szakvizsgával is. 26 éves szakmai tapasztalatából 14-et a BDO Magyarország partnereként szerzett.

Nemzetközi és magyar ügyfelek adótanácsadója. Az adójogszabályok értelmezéséről konzultál ügyfeleikkel, s jövedelemadó-szakvéleményeket készít elő. Nemzetközi adókérdésekkel és egyezmények értelmezésével is foglalkozik, ahogy nemzetközi és magyar ügyfelek könyvvizsgálatával is.
A magyar és a nemzetközi könyvvizsgálói standardok alapján egyéb könyvvizsgálói feladatok ellátását (átvilágítás, átalakulás, stb.) is vállalja. 1985 és 1997 között az adótörvények előkészítésében is részt vett.

A munka mellett szakmai könyveket (Az adójog magyarázata /HVG-ORAC/, Pénzügytan /Perfekt/), cikkeket ír, előadásokat tart (Budapesti Közgazdasági Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara oktatási bizottságának elnökségi tagja is volt, jelenleg az adótagozat vezetőségének tagja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

PTGSZLAH adatszolgáltatás

Általános

Tisztelt Szakértő! A vállalkozó 479102 Csomagküldő, internetes kiskereskedelmet folytat. Az árut interneten rendelik meg, és az értékesítésről számlát bocsájt ki a megrendelő részére. »

Megválaszolva

0 komment

Szakmunkástanuló utáni kedvezmény könyvelése

Számvitel

Egyszeres könyvvezetésű vállalkozó szakmunkástanulói után visszaigénylésben részesül. Ezen összeget nem kérjük ki az adóhatóságtól, hanem minden hónapban átvezetjük. »

Megválaszolva

0 komment

Eszköz több tulajdonossal

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Két magánszemély és egy társaság szerződést kötött egy vállalkozóval gyártási sablon elkészítésére és a sablon alapján készítendő termékek gyártására és értékesítésére. »

Megválaszolva

0 komment

Horgászjegyek könyvelése és számlázása

Általános

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni horgászjegyek könyvelésével kapcsolatban. Milyen bizonylatot kell kiállítani a horgászegyesületnek a bizományba adandó horgászjegyekről? »

Megválaszolva

0 komment

Átvételi pont

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem kerékpár-értékesítéssel foglalkozik. Szerződött egy nagykereskedéssel, hogy átvevőpontként fog működni. »

Megválaszolva

0 komment

Nyugta-, vagy számlaadási kötelezettség

Általános

Tisztelt Szakértő! Rendezvényszervező ügyfelem kerti mozi rendezvényt szeretne megszervezni. »

Megválaszolva

0 komment

Versenyló kft.-ben

Számvitel

Tisztelt Tanácsadó! Egy magyar kft., mely fémmegmunkálással foglalkozik, vásárolna egy jó vérvonallal rendelkező versenylovat, melyet versenyeken indítana. »

Megválaszolva

0 komment

Fémkaloda értékvesztése

Számvitel

Cégünk fémkalodákban szállítja vevőkhöz a gyártott termékeit, és azokat később vissza is hozzuk. A fémkalodák eddig nem kerültek kiszámlázásra, göngyölegként könyveltük készletre. »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyi eszköz értékének növelése munkabérrel

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tárgyi eszközei között nyilván tart egy tehergépjárművet, melyet 2020-ban felújított. »

Megválaszolva

0 komment

Online pénztárgép használata alóli mentesülés II.

Áfa

Tisztelt Szakértő! Köszönjük a kérdésre adott válaszát https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi értékesítés

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Könyvelek egy kft.-t, ahol rendszeres közösségi értékesítés van. A számlák teljesítési és kiállítási dátuma meg szokott egyezni. »

Megválaszolva

0 komment

PTGSZLAH

Áfa

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép-használat és számlázás

Általános

Tisztelt Szakértő! Autószervízként úgy csináltuk eddig, hogy a pénztárgépbe ütjük és nyugtát adunk azoknak, akik nem kérnek számlát. »

Megválaszolva

0 komment

Online pénztárgép használata alóli mentesülés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Adott egy karosszérialakatos egyéni vállalkozó, tevékenysége szerint pénztárgéphasználatra kötelezett. »

Megválaszolva

0 komment

Készletbeszerzés támogatásból

Számvitel

Költség ellentételezésére kapott támogatásból anyagkészlet-beszerzés történt. Mivel a mérlegfordulónapon még nem történt meg a készlet felhasználása, a mérlegben készletként kerül kimutatásra. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzes számla, pénztárgép, adatszolgáltatás

Általános

Tisztelt Szakértő! Értékesítésről számlát vagy pénztárgépes nyugtát állít ki a cég, hogy ne történjen dupla adatszolgáltatás. »

Megválaszolva

0 komment

Online pénztárgép és az online számlázás összefüggése

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekben szeretnék segítséget kérni. A megvásárolt árura a vevő számla kiállítását kéri, mi a teendő? »

Megválaszolva

0 komment

Online számlázás és a PTGSZLAH

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves válaszát, hogy a július 1-jétől induló online számlázás után kell-e az eddigi jelentés? »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close