hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt
A cikk termék vagy szolgáltatás promócióját tartalmazza.

Nyaralás munka nélkül – el lehet engedni!

  • adozona.hu

Minden nyáron fejtörést okoz, ki-mikor menjen el nyaralni, hogyan oldják meg a helyettesítést úgy, hogy az irodában maradt alkalmazottaknak se kelljen két ember helyett dolgozniuk. Az meg már szinte lehetetlennek tűnik, hogy felelős beosztású ember úgy tudjon lábat lógatni a vízparton, vagy önfeledten kikapcsolódni egy programon, hogy ne ránduljon görcsbe a gyomra minden egyes telefoncsörgésnél.

Görcsös kattogás helyett nyugodt pihenés

Sokan azt állítják, hogy a teljes kikapcsolódáshoz legalább két, de inkább három hét szabadságra van szükség. Sajnos nagyon kevesen tehetik meg, hogy ennyi időre elszabaduljanak munkahelyükről, és még kevesebben vannak azok, akik valóban ki tudnak kapcsolódni, félretéve a munkaügyeket. Hiába az automatikus üzenet, hogy „Házon kívül vagyok…”, hiába az átadott feladatok, az emberek nagy része szabadsága idején sem tudja függetleníteni magát a munkától. Csörög a telefon, a munka nem áll meg, a kikapcsolódás máris átfordul görcsös aggódásba.

Hatékony, olcsó és minőségi megoldás

A diákmunka tökéletes megoldás lehet a szabadságolás idejére is, ugyanis rövid betanulás után a friss és lelkes munkaerő jól működik a legtöbb területen, asszisztensi feladatkörökben. Baross Levente, a Schönherz Iskolaszövetkezet elnökének tapasztalata szerint a szakmai munkát vállaló diákok azért is képesek önállóan is maximálisan helyt állni, mert ilyenkor már karrierjük megalapozására gondolnak, amelyhez számukra is érték, ha referenciát tudnak felmutatni.

A szövetkezet 20 éve biztosít diákokat főként IT és egyéb mérnöki feladatok ellátására, de nyaranta nem csupán a munkát kereső diákok száma növekszik meg, hanem a munkaerő-helyettesítést megoldandó feladatok száma is. Ekkor például hangsúlyossá válnak a gazdasági, azon belül is pénzügyes, HR és logisztikai asszisztensi lehetőségek. A tapasztalat az, hogy rövidtávra, kisegítésre érkező diákok sok esetben annyira beválnak, hogy a megrendelők egy része meg is hosszabbítja szerződésüket” – mondja a Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke.

A minőség kulcsa

Baross Levente elmondása szerint a minőség kulcsa abban rejlik, hogy a dolgozni vágyó diákok több körös tesztelésen mennek keresztül, amíg eljutnak odáig, hogy valóban munkát vállalhatnak. Ennek köszönhetően végül csak a megfelelő tudással rendelkező, lendületes, friss és ténylegesen dolgozni akaró hallgatók maradnak fent a rostán, akik munkájáért és megbízhatóságáért az Iskolaszövetkezet erkölcsi és anyagi felelősséget vállal.  A hallgatók egy részét tovább is képzik a Schönherz Akadémia tanfolyamain, így magasabb szintre emelhetik JAVA EE, PHP valamint mobilalkalmazás-fejlesztői, szoftver tesztelői tudásukat is.

További információkat a www.schis.hu honlapon szerezhet – kattintson, aztán kapcsolja ki mobilját és induljon el nyaralni!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


A cikk termék vagy szolgáltatás promócióját tartalmazza.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Személyszállító vállalkozás – sofőr alvállalkozó

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Orvosok bértámogatása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Cégeladás költségeinek elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close