• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Svájci munkaviszony tagi jogviszony esetén

Tisztelt Szakértő! Következőben szeretném szíves állásfoglalását kérni: Adott egy társasági adó hatálya alá tartozó betéti társaság, melynek van egy olyan beltagja, aki személyesen is közreműködött a társaság tevékenységében és az ügyvezetői teendőket is ellátja tagi jogviszonyban főállású tagként. Mindezért eddig a garantált bérminimum szerinti díjazásban részesült. (A társaság kültagja is személyesen közreműködik a társaság tevékenységében a bt. tevékenységi körének megfelelő szakirányú munkák ellátásában, ennél magasabb díjazásért.) A beltag lehetőséget kapott arra, hogy Svájcban munkavállalási engedéllyel alkalmazotti jogviszonyban dolgozhasson heti 40 órás munkaviszonyban. Szeretném kérni a segítségét abban, hogy miként alakul az ügyvezető beltag járulékfizetési kötelezettsége a svájci munkaszerződés aláírása után abban az esetben, ha a munkaviszony létesítésétől számítva itt Magyarországon már nem kap majd a tagi közreműködése ellenértékeként semmilyen juttatást és az ügyvezetői teendőket is nulla forintos megbízási díj mellett látja majd el? Mentesül teljesen a járulékfizetés alól ő mint magánszemély vagy a cég is esetleg? Vagy a minimálbér 30%-a után meg kell fizesse a járulékokat? Ha igen, pontosan milyeneket? Segítségét előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close