• Takács Tibor
Hozzászólások 0

2020. évi CXL. törvény értelmezése

Tisztelt Adózóna! A sör, üdítő ... gyümölcslé ... ásványvíz ... szódavíz értékesítésével kapcsolatos 2005. évi CLXIV. törvény módosításáról szóló 2020. évi CXL. törvény értelmezésében kérek segítséget. 7/B. § (1) nem tehető olyan jognyilatkozat – Ki kinek teszi? Vagy ez volt a forgalmazó/gyártóval a korábbi kizárólagossági szerződés? (2) ? Mi a Coca-cola által forgalmazott termékeket árusítjuk (kóla, Fanta, Cappy, Kinley, Natur Aqua ásványvíz stb.) Levélben kérdéssel fordultam a Coca-cola-hoz, hogy tájékoztassanak a gyártókról. Válaszukat még várom. (3) Csapolt sörből akkor árusíthatom egy gyártó termékét/temékeit, amennyiben az (1) szerint nincs kizárólagossági szerződés? – szikvíz (szódavíz) = Amennyiben a településre csak egy beszállító van, köteles vagyok „palackozott” szódavizet árusítani? A fenti törvényről a a Magyar Vendéglátók Ipartestületének hivatalos honlapján (www.mvi.hu) értesültem, ahol a következőkkel zárják a közleményt: „A jogszabály megfelelő értelmezéséhez hivatalosan kértük a GVH állásfoglalását, ahonnan előbb Cseresnyés Péter államtitkár úrhoz, majd pedig Rogán Antal miniszter úrhoz irányítottak bennünket. Bízunk benne, hogy a törvénymódosítás után választ fogunk kapni a kérdéseinkre.” A fentiek valamennyi Magyarországon üzemelő vendéglátóst érintenek. Tájékoztatom, hogy információ kérésemet megküldöm a megyei érdekképviseleti szervünknek is. Takács Tibor ügyvezető


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close