• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Szakácskönyv készítése

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég egy interaktív szakácskönyv megjelentetésén dolgozik. A receptek majd egy telefonos applikáción keresztül lesznek láthatók. Az applikációt külső cég fejleszti, az erről készült szolgáltatásról számlát adnak, amit a szellemi termékek között fogunk majd kimutatni. A receptekhez fotó is készül, amihez legyártják az ételeket. Ehhez vettek már egy komplett konyhaberendezést, sütővel, főzőlappal. Az ételalapanyagokról pedig folyamatosan hozzák a könyvelés részére a számlákat. Az ügyvezető ráírja minden számlára, hogy az ételek ehhez a projekthez lettek vásárolva. Kérdésem az, hogy ha ezeket az ételszámlákat alapanyagként könyveljük, helyesen járunk-e el? Illetve az is felmerül, hogy az elkészült ételeknek mi a sorsa? Mi van, ha a cégnél dolgozó kollégák megeszik? Illetve mi van akkor, ha kidobják az ételeket? Hogyan kell ezt dokumentálni? A vállalkozásnak egyébként más a fő tevékenységi köre (kábeltévé-szerelés), így elég sokan dolgoznak a cégnél, van kapacitás az ételek elfogyasztására. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kaszab Éva


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5