• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Szakácskönyv készítése

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég egy interaktív szakácskönyv megjelentetésén dolgozik. A receptek majd egy telefonos applikáción keresztül lesznek láthatók. Az applikációt külső cég fejleszti, az erről készült szolgáltatásról számlát adnak, amit a szellemi termékek között fogunk majd kimutatni. A receptekhez fotó is készül, amihez legyártják az ételeket. Ehhez vettek már egy komplett konyhaberendezést, sütővel, főzőlappal. Az ételalapanyagokról pedig folyamatosan hozzák a könyvelés részére a számlákat. Az ügyvezető ráírja minden számlára, hogy az ételek ehhez a projekthez lettek vásárolva. Kérdésem az, hogy ha ezeket az ételszámlákat alapanyagként könyveljük, helyesen járunk-e el? Illetve az is felmerül, hogy az elkészült ételeknek mi a sorsa? Mi van, ha a cégnél dolgozó kollégák megeszik? Illetve mi van akkor, ha kidobják az ételeket? Hogyan kell ezt dokumentálni? A vállalkozásnak egyébként más a fő tevékenységi köre (kábeltévé-szerelés), így elég sokan dolgoznak a cégnél, van kapacitás az ételek elfogyasztására. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kaszab Éva


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X