49 találat a(z) visszatérítés cimkére

Meglévő családiházunk bővítéséhez jár-e áfa-visszatérítés? Kérdés

Családiházunk alsó színtjét, amely most 50 négyzetméteres, bővítjük oly módon, hogy a meglévő padlásteret elbontottuk és új színt létrehozásával (tervrajzon tetőtérbővítésként szerepel) 40 négyzetméter hasznos terület alakítunk ki. A családiház 2 szobával és plusz egy fürdőszobával bövül. Kérdezem, hogy visszaigényelhetem-e az áfát? Köszönettel várom válaszukat. Dávid Jánosné

Mi számít be az őstermelők 8 millió forintos bevételébe? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A tételes költségelszámolást választó őstermelők 8 millió forintos mezőgazdasági bevételébe beleszámít-e az utólag kapott kedvezmény, a határidő lejárta előtti fizetésért kapott visszatérítés (scontó), tehát az egyéb adóköteles bevételként könyvelendő tételek? Eddig beleszámoltuk, de a NAV telefonos tájékoztatása szerint nem kellett volna. Amennyiben valóban nem kell ezeket az összeget feltüntetni az őstermelés adóköteles jövedelmei között a 12-es lapon, akkor magánszemélyként egyéb jövedelemsorban szerepelnek az 53-as bevallásban, hiszen biztosan adóköteles bevételek? Egy bevallást kellene készítenem, ahol mindössze 2 ezer forinttal léptük át – támogatások nélkül – a 8 millió forintos bevételt egy utólag kapott kedvezmény miatt, s így nem tudom érvényesíteni a 40% költséghányadot. Válaszukat köszönöm: Debreceni Zoltánné

Holnap már késő. Ma még visszaigényelheti az áfát Cikk

A magyar cégek szeptember 30-ig nyújthatják be a külföldi áfa visszaigénylésére kérelmeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) – figyelmeztetett a pénteki határidőre a Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat.

Drágul a cigi, változhat a benzinár – változások a jövedéki adóban Cikk

A jövő év végéig három lépcsőben nő a cigaretta és dohány jövedéki adója, az első már szeptemberben lesz. Új mérőszámhoz igazodik az üzemanyagok adója is, ami az adóvisszatérítés mértékét is befolyásolja. Az adócsomag múlt kedden elfogadott részleteit ismertetjük.

Áfa-visszatérítés és kamattámogatás otthonteremtéshez Cikk

Ha minden feltételnek megfelel, építkezés esetén visszakaphatja az áfát vagy egy részét, illetve ha legalább három gyermeket nevel, kamattámogatásban részesülhet. Összefoglaltuk, mit kell ehhez tennie.

Áfavisszatérítés lakásépítés után magánszemélynél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy milyen módon igényelhető vissza magánszemélyek részére az önerős lakásépítés áfája 5 millió forintig? Az építőanyag és építési szolgáltatások számlái 2015-ben a számlavezető banknak lettek leadva, ez alapján utalták a hitelösszeget. Úgy hallottam, hogy az Államkincstár erre a számlára utalná vissza. Mi állami támogatást nem vettünk igénybe, piaci kamatozású lakáshitel segítségével építkeztünk. A NAV felé mi magánszemélyként nem nyújtottunk be áfabevallást. Úgy tudom visszamenőleg 2015-re is visszaigényelhető az áfa, szeretnénk tájékozódni, hogy ez milyen módon lehetséges. Köszönettel: Kovács I.

Ők kaphatják vissza a baleseti adót Cikk

Kiknek jár vissza a baleseti adó, mit kell tenniük a megszűnt biztosító volt ügyfeleinek a visszatérítés érdekében? A kérelmet az adóhatóság honlapjáról töltheti le, a NAV közleményt adott ki a visszatérítés feltételeiről.

Ne érezzék magukat baleknek – visszakapják az adót Cikk

Visszakaphatják a volt fideszes vezetés alatt beszedett kommunális adót a zuglóiak - közölte Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, aki Tóth Csabával, az MSZP XIV. kerületi elnökével tartott sajtótájékoztatót vasárnap.

98 százalékos különadó visszatérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, hogy röviden ismertesse, hogy a szeptemberben elfogadott törvény alapján pontosan milyen nyomtatványon és milyen formában lehet a 98 százalékos különdó összegét visszakérni a NAV-tól? Ezzel kapcsolatos további kérdésem, hogy a kollektív szerződés alapján megállapított végkielégítést hogyan kell kezelni a szeptember törvény szerint, azaz milyen adó sújtja, ha ügyfelem 2011-ben kapta meg a kollektív szerződés szerinti végkielégítését 98 százalékos adó levonásával és most szeretné a szeptemberi törvény alapján visszakérni? Köszönöm válaszát.

Így módosul visszamenőleg a társasági adóról szóló törvény Cikk

A Parlament őszi vegyes törvénycsomagja – ami Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter nevéhez fűződik – a legkülönbözőbb témákat köti egy csokorba az adóktól a médiáig. A múlt héten megszavazott T/1271. törvényjavaslat 23 törvényt módosít.

Ezt fundálták ki a visszajáró 98 százalékos különadóról Cikk

Várhatóan még ma szavaz az Országgyűlés arról a törvényjavaslatról, amelynek alapján a NAV visszatérítést fizet a 98 százalékos különadóval sújtott magánszemélyeknek. Akik az eredeti szövegjavaslat alapján már tervezgetni kezdték a visszajáró pénz elköltését, jobban teszik, ha megvárják a törvény kihirdetését, mert közülük többen kellemetlen meglepetésre számíthatnak.

Bevallás baleseti adóról, visszatérítendő jövedéki adóról Esemény

Október 15.

Különadó visszatérítése: jogszabályra vár a NAV Cikk

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.

Kicsik vagyunk – nagyok leszünk? Növekedési tippek kkv-knak Cikk

Egy friss felmérés szerint a magyar vállalkozók több mint 66 százaléka több vevőt szeretne. Ebben egy-két törvényes „adótrükk” is segíthet. Megmutatjuk, hogyan!

Így kell elszámolni a Lyoness-visszatérítést Cikk

Hogyan kell elszámolni a Lyonesstől kapott visszatérítést, milyen áfaelőírások vonatkoznak erre az ügyletre? Olvasónk kérdésére Bartha Katalin (InterTax Pro Adóblogok) válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close