27 találat a(z) vagyonosodás cimkére

Szlovákia: a vagyon eredetének igazolására senki sem kötelezhető Cikk

Alkotmányellenesnek találta a szlovák alkotmánybíróság szerdán a vagyon eredetének igazolására kötelező törvényt.

Kiknél végezhet az APEH vagyonosodási vizsgálatot? Cikk

A köznyelvben vagyonosodási vizsgálatnak nevezett ellenőrzést a jogszabályban külön nem nevesítik. Vagyonvizsgálatot viszont csak belföldi illetőségű magánszemélynél lehet lefolytatni. De ki minősül belföldi illetőségűnek?

A fitnesz- és sportklubokról is adatokat gyűjt majd az APEH Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2007-ben a befejezett ellenőrzések során 356,7 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel, a kivetett szankciók összege pedig meghaladja a 212 milliárd forintot - jelentette be a hivatal sajtótájékoztatóján Szikora János, az APEH elnöke.

Adószakértő vagyok, de teljesen normális fiatalkorom volt Cikk

Az írógépét zsebrádióra cserélte, a hetvenes években cukrászok vagyongyarapodását leplezte le, hangoskönyvet hallgat útközben és sokkolja a rokkantnyugdíjasok száma. Vámosi-Nagy Szabolccsal, az Ernst & Young adószakértőjével, az APEH egykori elnök-helyettesével, az Adózóna "kommentátorával" beszélgettünk.

Kikre koncentrál az APEH 2008-ban? Cikk

Az APEH 2007-ben több mint nyolcezerháromszáz milliárd forintot szedett be, ami az államháztartás adójellegű bevételeinek 82,4 százaléka - jelentette be Szikora János, az APEH elnöke az adóhatóság hétfői sajtótájékoztatóján. „Az ország legnagyobb pénzintézeteként működünk” – mondta az elnök. Az adóhatóság 2008-as kiemelt feladatai között a minimum adó, az új vállalkozások, és az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés fokozott ellenőrzése szerepel. Az online fejlődésről és az elektronikus árverésről is szó esett.

Politikusok adóvizsgálata Cikk

Sokat sejtető félmosolyok az ellenzéki oldalon, kényszeredett, ellentmondásos magyarázkodás a kormányzatin - mindez azok után, hogy a Fidesz két vezetője adóvizsgálata kapcsán politikai támadást emleget.

Kinek nem kell adóbevallást nyújtania? Cikk

Mit tegyek, hogy ne kelljen adóbevallást nyújtanom, illetve az adóhatóság ne vizsgálja a vagyonosodásom? dr. Marosi Andrea, az Adózóna szakértője, volt APEH-revizor válaszolt.

Vagyonosodási vizsgálat alá vonnák a köztisztviselőket Cikk

Átírná a köztisztviselőkre és más, jelentősebb állami források felett rendelkező alkalmazottakra vonatkozó vagyonbevallási szabályokat a kormány. A tervek szerint a vagyonosodási vizsgálatoknál ugyan az az eljárás vonatkozna a köztisztviselőkre is, mint amit az APEH másokra is alkalmaz – mondta el a hvg.hu-nak Draskovics Tibor. A tervezet októberben kerülne a parlament elé.

Szigorú APEH-ellenőrzések az elvárt adó miatt Cikk


Az APEH 20 éves – ennek alkalmából kitüntetéseket adtak át az adóhivatal dolgozóinak. Szikora János a visszafogott ünneplésről és az adóhivatal a minimum adóalap ellenőrzése miatti létszámbővülésről és a decemberben befejeződő vagyonosodási vizsgálatokról is beszélt az Adózónának.

Felfüggesztett adószám, cégbírósági dokumentumok, APEH-vizsgálat Cikk

Mit kell küldenünk a cégbíróságra az éves beszámoló közzétételéhez, vagyonosodási vizsgálat esetén hány évet vizsgálhat visszamenőleg az APEH, mi tehet, akinek felfüggesztették az adószámát? Ezekre a kérdésekre válaszolt ezen a héten a Vilmányi Ügyvédi iroda.

APEH-kérdőív a vagyonosodási vizsgálathoz Cikk

Olvassa el, milyen kérdéseket postáznak az APEH-revizorok a vagyonosodási vizsgálatok alanyainak!

Mit tehet az APEH-revizor? Cikk

Mit tehet az adóellenőr egy vagyonosodási vizsgálaton? Ellenőrizheti-e az elévülésen kívüli időszakot? Az APEH hogyan választja ki az ellenőrzés alanyait? Olvasói kérdésekre a dr. Vilmányi Ügyvédi iroda válaszolt. Kérdezzen Ön is!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó megszüntetés utáni kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Alanyi áfamentesség és tagi kivét

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás társaság hipabevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close